Sport

“Radnički 1923” dočekuje “ČSK”

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Petak, 01 09 2017

Fudbaleri “Radničkog 1923” u utakmici trećeg kola Prve lige Srbije dočekuju ekipu “ČSK Pivare” iz Čelareva. Meč je na programu u nedelju, 3. septembra, od 16,30 časova na stadionu “Čika Dača”.  

Saradnik trenera “Radničkog 1923” Saša Ristić zadovoljan je ishodom prošlog meča i prikazanim izdanjem njegovog tima i naglašava da je upravo ta pobeda podsticajno uticala na igrače kako bi se što bolje pripremili za susret protiv ekipe “ČSK Pivare”.

Važna pobeda u Gornjem Milanovcu učinila je da se ekipa psihički dosta podigne. I do sada smo imali dobru atmosferu, a sada je, čini mi se, još bolja. U sledeću utakmicu ući ćemo dobro raspoloženi i motivisani. Naš trijumf protiv ekipe Metalca, koja je jedna od najboljih ekipa, pokazuje da je liga prilično izjednačena. Nema izrazitih favorita, svako svakoga može da dobije, a iskreno se nadam da ćemo u nedelju mi biti ti koji će dobiti utakmicu. Što se ekipe ČSK Pivare tiče trener Kovačević i ja smo gledali neke utakmice, imamo određene informacije, tako da se nadam da ćemo za susret sa tom ekipom, koja je definitivno kvalitetna, sve dobro pripremiti”, rekao je Ristić.  

Igrač “Radničkog 1923”, Nenad Đurđević smatra da, kao ni sa jednom ekipom, ni sa ekipom ČSK Pivare neće biti lako izaći na kraj, ali čvrsto veruje u svoj tim i podršku navijača i Kragujevčana, pa tako ističe da će u nedelju bodovi ostati u Kragujevcu.

Ove nedelje dobro smo radili, u isto takvoj atmosferi, koja je dodatno poboljšana ostvarenom pobedom. Ja sam ubeđen da ni ovoga puta tri boda neće izostati. Što se ekipe koja nam dolazi u goste tiče, poznajem nekoliko igrača, sa kojima sam ranije igrao. Radi se o nezgodnoj ekipi, ali ja u sebe i svoje saigrače ne sumnjam i siguran sam da ćemo bodove ostaviti na Čika Dači. Očekujem neizostavnu podršku navijača i brojne publike i najiskrenije – jedva čekam tu utakmicu”, zaključio je Đurđević.

Podsetimo, “Radnički 1923” je do sada u Prvoj ligi Srbije upisao po jedan poraz i pobdu. Kragujevčane je na “Čika Dači” u prvom kolu savladala gostujuća ekipa “Budućnosti” iz Dobanovaca, rezultatom 0:2. U drugom kolu tim Slaviše Kovačevića je protiv ekipe “Metalca” u Gornjem Milanovcu upisao pobedu, rezultatom 0:1.