SportFoto: Međuokružni odbojkaški savez Kragujevac

“Spartak”, “VGSK” i “Vizura 2” slavili na Božićnom turniru

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Utorak, 23 01 2018

Odbojkaški klubovi “Spartak” iz Ljiga, “VGSK” iz Velikog Gradišta i “Vizura 2” iz Beograda pobedili su na 11. Božićnom turniru za starije i mlađe pionirke i pionire, održanom u Kragujevcu. Za najbolje igrače turnira proglašeni su Milica Maksimović iz Ljiga, Milutin Mijajlović iz Velikog Gradišta i Tamara Bojanić iz Beograda. 

U kategoriji starijih pionirki, rođenih do 2003 godine, u konkurenciji 14 ekipa najbolje su bile odbojkašice “Spartaka” iz Ljiga. U toj kategoriji za najbolju igračicu turnira proglašena je Milica Maksimović iz Ljiga. 

Kada je reč o pionirima, rođenim do 2002. godine, u toj kategoriji najbolji među osam ekipa bili su obdojkaši “VGSK-a” iz Velikog Gradišta. Odbojkaš Milutin Mijajlović je proglašen za najboljeg igrača turnira u konkurenciji pionira. 

U kategoriji mlađe pionirke, rođene do 2005. godine, nademtalo se 10 ekipa, a najbolja je bila beogradska “Vizura 2”. U kategorji malđih pionirki za najbolju igračicu turnira proglašena je Tamara Bojanić iz Beograda.  

Tradicionalni Božićni turnir organizovao je Međuokružni odbojkaški savez Kragujevac, a podršku su pružili lokalna samouprava i Odbojkaški savez Srbije. Na turniru su učestvovale 32 ekipe iz Beograda, Gornjeg Milanovca, Leskovca, Aranđelovca, Ljiga, Lapova, Batočine, Jagodine, Velikog Gradišta, Obrenovca, Paraćina, Valjeva i Kragujevca. Utakmice su odigrane u osnovnim školama “Stanislav Sremčević”, “Mirko Jovanović”, “Sveti Sava”, kao i u hali “Jezero”.