Sport

“Trofej Kragujevca u badmintonu” u Drugoj gimnaziji

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 10 11 2017

“Trofej Kragujevca u badmintonu”, 14. po redu, biće održan sutra od 10 do 19 časova u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji. Na takmičenju će se nadmetati najbolji seniorski igrači badminton u Srbiji.  

Po prvi put u istoriji saveza, paralelno sa najatraktivnijom A konkurencijom, na terenima će se nadmetati igrači u svim kategorijma B i C konkurencije ( Singlovi/Dublovi/Mešoviti Dublovi). Titule osvojene prošle godine u A  Singl konkurenciji će braniti Marija Sudimac i Luka Milić iz Kruševca, i zajedno sa ostalim reprezentativcima Srbije će prikazati svu atraktivnost najbržeg sporta sa lopticom, i tako na najbolji način promovisati ovaj olimpijski sport našim sugrađanima i širem auditorijumu”, poručuju iz Badminton kluba “Ravens KG”.  

“Trofej Kragujevca u badmintonu” ove godine će biti u znaku proslave 15 godina postojanja kluba “Ravens KG”.  

Ravens KG je otpočeo sa radom 2002. godine pomno prateći nove trendove i razvoj sporta u svetu. Vremenom smo stasali u stabilan klub Saveznog ranga, koji je danas u saradnji sa nacionalnim savezom redovan učesnik domaćih i inostranih turnira, koji u svojim redovima ima standardne reprezentativce Srbije”, kažu u ovom klubu.

Takmičenje organizuje Badminton klub “Ravens KG” u saradnji sa Badminton savezom Srbije i uz podršku grada Kragujevca, Ministarstva omladine i sporta, kao i brojnih prijatelja kluba i medijskih pokrovitelja.