Info

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila razrešenje rektora Arsenijevića

Autor: InfoKG
13:38 | Sreda, 24 01 2018

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je razrešenje rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića zbog navodnog "nameštanja" poslova članovima familije, što bi bio sukob interesa. Sa druge strane, 9. januara Savet Univerziteta u Kragujevcu pokrenuo je postupak za izbor rektora ove visokoškolske ustanove počev od 1. septembra 2018. godine. 

Grupa profesora iz Kragujevca poslala je početkom jula 2016. godine dopis predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću protiv sadašnjeg rektora Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nebojše Arsenijevića optužujući ga za navodno bezakonje, nepotizam, mobing... (Više o tome OVDE). Senat Univerziteta jednoglasno je odbacio ove optužbe. 

Preporuka Agencije za borbu protiv korupcije još uvek nije objavljena u "Službenom glasniku", pišu beogradski mediji. 

Sa druge strane, Savet Univerziteta u Kragujevcu pokrenuo je postupak za izbor rektora ove visokoškolske ustanove, na mandatni period od tri godine, počev od 1. septembra 2018. S obzirom na to da kandidata predlažu nastavno-naučna veća fakulteta ovdašnjeg Univerziteta, a aktuelni rektor prof. dr Nebojša Arsenijević uživa podršku većine svojih kolega, on bi mogao da bude reizabran na tu funkciju. (Više o tome OVDE). 

Podsetimo, prof. dr Nebojša Arsenijević je na funkciju rektora kragujevačkog Univerziteta prvi put stupio 2015. godine, zamenivši na toj poziciji svog brata.