Info

APEL: Ne dozvolite da vas lepo vreme izmami napolje, OSTANITE KOD KUĆE! Ne pravite okupljanja, izlete...

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Četvrtak, 09 04 2020

Portal InfoKG priključuje se apelu nadležnih ustanova i Policijske uprave da naši sugrađani pokažu disciplinu na delu, najstrože se pridržavaju saveta epidemiologa i ostanu kod kuće, ne samo kada na stagu stupi najduži policijski čas do sada, već i u danima do vikenda, te da socijalne kontakne svedu na aposlutni minimum i poštuju sve ostale mere, iako nas lepo vreme mami na izlazak napolje, druženje...

Razumljivo je da će mnogima biti teško da odole iskušenju da sunčane dane ne provedu u prirodi, druženju, u parkovima, izletištima, ali, takođe, ne smemo zaboraviti da je sve to sada zabranjeno i da je imperativ ostati kod kuće, jer samo na taj način dajemo doprinos u borbi sa virusom koji je paralisao svet. Ostati kod kuće, ipak, ne znači praviti okupljanja, druženja, roštiljanja, jer je to jednako rizično. 

Na snazi je zabrana okupljanja više od dva lica, a najbolje je socijalne kontakte svesti na apsolutni minimun - izlaziti samo po namirnice i lekove, izbegavati pozdravljanja, rukovanja, držati socijalnu disancu od dva metra.

Ni izvođenje kućnih ljubimaca ne sme biti zloupotrebljavano za okupljanja, kao što je to bio slučaj ranije.

Poznato je da je od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 sati na snazi totalna zabrana kretanja, ali se pridružujemo apelu nadležnih ustanova i PU da i do tada ostanemo disciplinovani.

Samo na taj način, iskazaćemo poštovanje našim lekarima, volonterima, humanim ljudima, društvenu odgovornost i brigu za sebe i bližnje.

Podsećamo da se nadežni organi neće zadržati smao na apelu, već da prekršiocima propisanih mera slede kazne.