Info

U Kragujevcu 125 lica prekršilo samoizolaciju, zabranu kretanja i policijski čas

Autor: Branko Vukašinović
10:30 | Petak, 17 04 2020

Na teritoriji grada Kragujevca mere, zabrana kretanja, policijski čas i samoizolacija, koje je pre mesec dana donela Vlade Republike Srbije u cilju sprečavanja širenja Korona virusa, za sada je prekršilo 125 osoba, potvrdili su za InfoKG u ovdašnjoj Policijskoj upravi. Naglašavaju i da, ipak, većina građana poštuje donete mere i shvata ozbiljnost situacije, pa im se zahvaljuju na tome. 

U našoj zemlji je pre mesec dana počela primena mera, kao što su zabrana kretanja za lica starija od 65 godina, policijski čas za sve građane i samoizolacija za one koji su doputovali iz inostranstva, a koje je Vlada Republike Srbije donela u cilju sprečavanja širenja Korona virusa. Odmah nakon toga je ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, najavio da će kontrola poštovanja ovih mera biti rigorozna, kao i da će svako ko ih bude prekršio biti krivično odgovoran. 

Pored svih najava i molbi da se poštuju mere, kako bi se sprečilo širenje Korona virusa u Srbiji, koje poštuje većina građana, naravno da ima i onih koji su se oglušili. 

U Kragujevcu je u proteklih mesec dana 125 ljudi prekršilo neku od ove tri mere. Od tog broja, 22 lica je prekršilo samoizolaciju, a 103 osobe zabranu kretanja za starije od 65 godina ili policijski čas. 

Kako je i najavljeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova svi koji prekrše neku od ovih mera Vlade Republike Srbije odgovaraju pred nadležnim sudovima. 

Kragujevačka policija naglašava da veliki broj građana, ipak, poštuje mere Vlade Republike Srbije. 

Podsetimo da je pred nama najduži policijski čas od proglašenja vanrednog stanja. Naime, na snazi će biti zabrana kretanja od danas u 17 časova do utorka, 21. aprila, u 5 sati.