Info

Besplatan prevoz za predškolce, učenike i zaposlene u kragujevačkim školama

Autor: Branko Vukašinović
15:32 | Sreda, 20 12 2017

Javni gradski i prigradski prevoz od 1. januara 2018. biće besplatan za predškolce i njihove pratioce, ali i učenike i zaposlene u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Kragujevcu, odlučenoj je da sednici Skupštine grada. 

Ovakvom odlukom ne pokrivamo samo odlazak dece u školu, već rasterećujemo porodični budžet, jer će deca moći da idu na različite časove, treninge, čime god da se bave, a što je van kuće. Moći će da koriste gradski prevoz i da u toku dana ne opterećuju svoje roditelje da ih voze na treninge ili plaćaju taksi. Ovo je ozbiljan pomoć ne samo deci, već i roditeljima. Ovim podižemo kulturu javnog gradskog prevoza, zato što će sva deca kada završe školu imati naviku da ga koriste. Mnogi roditelji strahuju da im deca koriste gradski prevoz, a ovo je prilika da se uvere da je on bezbedan i funkcionalan”, rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić.  

Na današnjoj sednici usvojen je i predlog Kadrovskog plana zaposlenih u gradskim uprava, stručnim službama i posebnim organizacijama grada Kragujevca za 2018. i Lokalnog antikorupcijskog plana.  

Većina odbornika je donela odluku i o preuzimanju osnivačkih prava nad Sportskim privrednim društvom “Rukometni klub Radnički 1964”, otpisu potraživanja grada Kragujevca prema preduzeću za proizvodnju i promet armature “PTT Armature” iz Aleksandrovca, izmenama i dopunama Odluke o finansiranju celodnevnog boravka trećeg deteta. 

Na čelo Gradske agencije za saobraćaj postavljen je Dušan Obradović, za direktora Sportskog centra “Mladost” Goran Marković, a Ustanove za sport i rekreaciju “Park” Marko Pavlović. Data je saglasnosti i na izmene i dopune Programa poslovanja Jvnog stambenog preduzeća za tekuću godinu.