InfoFoto: Arhiva - Facebook/Planinarsko društvo "Žeželj"

BESPLATNA planinarska obuka u Kragujevcu

Autor: InfoKG
14:30 | Utorak, 28 02 2023

Planinarsko društvo „Žeželj“ organizuje od 2. do 23. marta besplatnu osnovnu planinarsku obuku namenjenu planinarima i svim ljubiteljima prirode – budućim planinarima koji žele da nauče više o ovom sportu i bezbednom boravku u planinama. 

Obuka obuhvata četiri teorijska predavanja i dva izlaska na teren. Teorijski deo će se izvoditi svakog četvrtka od 20 do 22 časa u prostorijama Osnovne škole „Milutin i Draginja Todorović“. Troškove teorijske nastave i vodiča na terenu pokriva Planinarsko društvo “Žeželj”. 

Teme koje će se obrađivati su: planinarska etika, pravila ponašanja, zaštita prirode, planinarska organizacija, istorija planinarstva, pravilnik o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti, kretanje u planini, planinarske staze i markacija, pripreme za odlazak u planinu, planinarska oprema, osnove topografije i orijentiringa, korišćenje „GPS“ uređaja za navigaciju, osnove meteorologije, opasnosti u planini, prva pomoć, tehnička oprema.

Zainteresovani mogu da se prijave i dobiju dodatne informacije pozivom na broj telefona 064/277-44-42, kao i na Facebook i Instagram stranicama Planinarskog društva “Žeželj” ili preko mejla pdzezeljkg@gmail.com.