InfoFoto: Arhiva/kc-kg.rs

Besplatni preventivni pregledi u Kliničkom centru i ATD-u

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Petak, 20 09 2019

Akcija besplatnih preventivnih pregleda za sve Kragujevčane, uključujući i one bez zdravstvenog osiguranja, biće organizovana u nedelju, 22. septembra, od 8 do 16 časova u Kliničkom centru i Specijalističko – konsultativnoj službi Doma zdravlja, u zgradi ATD-a. Za Kragujevčane će biti organizovani besplatni preventivni ultrazvučni pregledi abdomena, internistički, otorinolaringološki i hirurški. 

Preventivni ultrazvučni pregledi abdomena obavljaće se u Službi za radiološku dijagnostiku Kliničkog centra Kragujevac i u Službi za specijalističko - konsultativnu delatnost ovdašnjeg Doma zdravlja, u ulici Zmaj Jovina bb.

Preventivni internistički pregledi - EKG, merenje tenzije i glikemije, biće obavljani u prostorijama Polikliničke službe Klinike za internu medicinu Kliničkog centra Kragujevac i u Službi za specijalističko- konsultativnu delatnost ovdašnjeg Doma zdravlja, u ulici Zmaj Jovina bb.

Preventivni otorinolaringološki pregledi obavlјaće se u Kabinetu za audiologiju i vestibulologiju pri prijemno - polikliničko dijagnostičkom odelјenju Klinike za otorinolaringologiju kragujevačkog Kliničkog centra i u Službi za specijalističko - konsultativnu delatnost ovdašnjeg Doma zdravlja, u ulici Zmaj Jovina bb.

Preventivni hirurški pregledi sa analizom CeA, Ca 19-9, biće obavlјani u ambulantama hirurške poliklinike Kliničkog centra Kragujevac.

Iz Kliničkog centra i Doma zdravlja pozivaju građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. 

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja je u septembru 2017. godine pokrenulo akciju besplatnih preventivnih pregleda u zdravstvenim ustanovama u Srbiji u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.