InfoFoto: kragujevac.rs

Dečak prvorođena beba u srpskoj Novoj godini, od grada 100.000 (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Četvrtak, 14 01 2021

Porodica Aničić je u novogodišnjoj noći po julijanskom kalendaru dobila najlepši poklon – sina, koji je rođen šest minuta posle ponoći u kragujevačkom porodilištu. Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, u ime lokalne samouprave, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović je posredstvom medicinskog osoblja kragujevačkog porodilišta uručio poklon čestitku za ovog dečaka u iznosu od 100.000 dinara, nosiljku, kao i korpu sa voćem i slatkišima za njegovu mamu. Pored toga, grad je obezbedio i nosiljke za sve bebe rođene tokom prvog dana pravoslavne Nove godine. 

Prvorođena beba u Novoj godini po julijanskom kalendaru u Kragujevcu je dečak, koji je na svet došao šest minuta posle ponoći. To je najlepši poklon porodici Aničić za pravoslavnu Novu godinu. 

Prva novorođena beba po julijanskom kalendaru je od majke Aničić Ane. Muško dete je po polu, teško 4,190 grama, dugačko 55 centimetara. Dobilo je visoku ocenu. Mama i beba su dobro. Hvala Bogu, sve je kako treba”, rekla je Tatjana Kastratović sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo KC Kragujevac. 

Ovaj dečak, koji je treće dete u porodici Aničić, od grada Kragujevca je dobio poklon čestitku u iznosu od 100.000 dinara, kao i nosiljku, a njegova mama korpu sa voćem i slatkišima. Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, u ime lokalne samouprave, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović im je posredstvom medicinskog osoblja kragujevačkog porodilišta uručio poklone. 

Drago nam je kada čujemo takve vesti, da ima što više porodica koje imaju dvoje ili troje dece. Tradicoonalno, uručili smo jedan mali simbolični poklon i za ovog dečaka i njegovu porodicu, kao i za osoblje Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Kragujevac. Osoblje ove klinike, ne samo za praznike, već tokom svih 365 dana u godini, u svim uslovima, pa i ovim, daje svoj maksimum od sebe da pomogne našim porodiljama, trudnicama da na adekvatan način što više beba donesu na ovaj svet”, rekao je Petrašinović.     

Medicinsko osoblje Klinike za ginekologiju i akušerstvo ovdašnjeg Kliničkog centra je od grada Kragujevca na poklon dobilo korpu sa voćem i slatkišima. Pored toga, lokalna samouprava je poklone u vidu nosiljki obezbedila i za sve bebe koje budu rođene tokom prvog dana pravoslavne Nove godine.  

Inače, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Kragujevac od početka ove godine rođeno je oko 80 beba, a tokom 2020. bilo je ukupno 2.173 porođaja.

Galerija slika