Info

Đaci Medicinske škole imaju uspešne učeničke kompanije: Proizvodi od ljutih papričica, maslačka, šargarepe

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Nedelja, 23 06 2019

U cilju promocije rezultata zalaganja i kreativnosti đaka Medicinske škole „Sestre Ninković“, koji vode uspešne učeničke kompanije, poput „BioCare“ i „Lab&Health“, koje su ove, odnosno prošle godine, osvojile drugo mesto na nacionalnom nivou, za njih je u Biznis inovacionom centru priređen svečani prijem. 

Kompanije Medicinske škole „Sestre Ninković“ iz Kragujevca, „Lab&Health“ prošle, a „BioCare“ ove godine, su na Nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija osvojile drugo mesto. Učenici kompanije "Lab&Health" napravili su proizvode na bazi ljutih papričica, a "BioCare" je za svoje preparate koristio maslačak i šargarepu. U pripremama za takmičenje i realizaciji poslovnih ideja pomogao im je Biznis inovacioni centar, koji je za njih i njihove profesore, a radi promocije izuzetnog uspeha, organizovao prijem.

Rezultati učenika iz Medicinske škole su izuzetni i moraju se promovisati, rekao je Zoran Đorović, direktor Biznis inovacionog centra. Oni su najbolje što ovo društvo i grad ima i treba ih podržati. Zbog toga kao institucija koja pruža podršku poslovnom sektoru i biznis inkubaciji, BIC je spreman da pomogne svojim resursima, rekao je Đorović i izrazio nadu da će neko od njih možda već tokom studija ili završenih fakulteta, sa svojim kompanijama postati stanari Centra.

Po završenim takmičenjima i medijskim predstavljanjima, potražnja za njihovim proizvodima bila je velika, i kako kažu, kao učenička kompanija u tom trenutku nisu bili spremni niti su imali uslova za obimniji proces proizvodnje. Većina njih je sada na fakultetima, a s obzirom na to da imaju znanje, energiju, sposobnost i puno ideja, njihova profesorka i mentorka farmaceut Sofija Vukelić Miletić, smatra da će po završenim studijma sigurno krenuti ponovo.

Galerija slika