Info

Dobrodošle bebice: Održan prvi Festival roditeljstva (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:35 | Subota, 02 07 2022

U organizaciji udruženja "Dobrodošle bebice" danas je u Velikom parku održan prvi Festival roditeljstva. Mladim roditeljima i onima koji čekaju bebu, uputstva i savete o trudnoći, periodu posle rođenja, nezi i ishrani bebe u prvim danima života davali su zdravstveni radnici, lekari, patronažne sestre, fizioterapeuti, psiholozi.

Festival roditeljstva organizovan je sa željom da stručnjaci iz institucija koje se bave roditeljstvom i zdravim dolaskom na svet pomognu mamama. 

Udruženje "Dobrodošle bebice" već dve godine održava online Školu za trudnice, koju je pohađalo više od 500 trudnica.

- Online Škola za trudnice udruženja "Dobrodošle bebice" nudi smernice kojima se roditelji mogu rukovoditi da se snađu tokom trudnoće, porođaja, periodu posle porođaja, o nezi i ishrani bebe u prvim danima. Želimo da svima koji čekaju bebu pružimo sigurno podršku znanjem, iskustvom i savetima stručnjaka koji rade ono što vole, rekla je Slavica Nikolić, patronažna sestra i član stručnog tima Škole.

Online Škola za trudnice počela sa radom početkom 2021. godine kada su, zbog pandemije, takve obuke bile jedina mogućnost da se buduće mame pripreme za porođaj i da im tim stručnjaka poruči da nisu same i imaju od koga da potraže stručnu pomoć i podršku. Sa takvim obukama ćemo nastaviti i dalje, kazala je Slavica Nikolić.

Galerija slika