InfoFoto: Ekonomski fakultet Kragujevac

Ekonomski fakultet otpočeo saradnju sa agencijom "Proman Consulting"

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Četvrtak, 15 04 2021

Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta uspostavio je saradnju sa agencijom "Proman Consulting". Cilj saradnje je organizovanje stručne prake za studente, predavanja, realizacija zajedničkih projekata, ali i organizacija projektnih zadataka u svrhu izrade master i završnih radova studenata.

Sporazum o stručnoj i poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su dekan ove visokoškolske ustanove prof. dr Petar Veselinović i direktor agencije Strahinja Tirnanić.

Cilj saradnje je povezivanje institucija visokog obrazovanja i realnog sektora u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju. Neposredni rezultati saradnje odnosiće se na povezivanje studenata, saradnika i nastavnika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i zaposlenih u agenciji za konsalting "Proman Consulting" iz Kragujevca, radi zajedničkih aktivnosti na istraživačko-razvojnim i inovacionim projektima koji su bazirani na naučnom pristupu i praktičnoj primeni”, saopšteno je sa Ekonomskog fakulteta.

Sa Ekonomskog fakulteta kragujevačkog Univerziteta poručuju da će, i u narednom periodu, nastojati da ostvare saradnju sa kompanijama iz realnog sektora i intenzivirati spajanje teorijskih i praktičnih znanja svojih studenata.