InfoFoto: Ekonomski fakultet Kragujevac

Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa kompanijom Simens (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Četvrtak, 18 03 2021

Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta uspostavio je sradnju sa kompanijom “Siemens Mobility”. Cilj saradnje je organizovanje studentske prake, gostujućih predavanja i rad na istraživačko-razvojnim i inovacionim projektima. 

Sporazum o saradnji potpisali su dekan ove visokoškolske ustanove Petar Veselinović i finansijski direktor kompanije Biljana Blagojević. 

Cilj Sporazuma je povezivanje institucija visokog obrazovanja i realnog sektora u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju. Neposredni rezultati saradnje odnosiće se na povezivanje studenata, saradnika i nastavnika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Кragujevcu i zaposlenih u kompaniji Siemens Mobility d.o.o., radi zajedničkih aktivnosti na istraživačko-razvojnim i inovacionim projektima koji su bazirani na naučnom pristupu i praktičnoj primeni”, navodi se u saopštenju kragujevačkog Ekonomskog fakulteta.  

Sa Ekonomskog fakulteta kragujevačkog Univerziteta poručuju da će, i u narednom periodu, nastojati da ostvare saradnju sa kompanijama iz realnog sektora i intenzivirati spajanje teorijskih i praktičnih znanja svojih studenata.

Galerija slika