InfoFoto: Slavoljub Radojević

Ekonomski fakultet promocijom 230 diplomaca obeležio 58 godina postojanja (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Sreda, 19 12 2018

U okviru obeležavanja Dana Ekonomskog fakulteta kragujevačkog Univerziteta, tačnije 58 godina postojanja, organizovana je svečana promocija i dodela diploma za 230 studenata, koji su završili osnovne akademske studije u ovoj visokoškolskoj ustanovi.  

Dekan kragujevačkog Ekonomskog fakulteta, Petar Veselinović, naglasio je da se za 58 godina postojanja, ova visokoškolska ustanova može pohvaliti sa 9.670 diplomiranih ekonomista, 200 magistara, kao i time da je 700 njih odbranilo master studije, a oko 100 njih ima diplomu doktora ekonomskih nauka. Dodaje i da je zadovoljna rezultatima koje je Ekonomski fakultet postigao u proteklih godinu dana. 

Pored redovnih aktivnosti u funkcionisanju i radu Fakulteta, potrebno je posebno istaći, posle skoro jedne decenije, akreditaciju jednog novog studijskog programa: Finansijski menadžment javne uprave na master akademskim studijama. Shodno rezultatima konkursa za prijem mladih istraživača na naučno-istraživačke projekte, koji je sprovelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u radni odnos na Fakultetu je primlјeno 5 istraživača-pripravnika. Kada je reč o planovima, posebna pažnja biće posvećena permanentnom praćenju savremenih nastavno-naučnih tokova i prenosu znanja studentima kroz unapređenje nastavnih planova i programa, što je i neophodnost imajući u vidu predstojeći proces reakreditacije studijskih programa i akreditovanja novog studijskog programa Poslovna informatika na osnovnim i master akademskim studijama. Takođe, predviđen je i početak aktivnosti na unapređenju celokupne akademske ponude studijskih programa na osnovnim i master studijama, a u sklopu priprema za predstojeću (re)akreditaciju. U sklopu navedenog planirana je analiza postojećih studijskih programa sa aspekta njihove usaglašenosti sa potrebama tržišta rada i poslodavaca“, izjavio je Veselinović. Najavio je i da će tokom 2019. godine biti zamenjena stolarija na celom Ekonomskom fakultetu, kao i da će amfiteatar biti opremljen sistemom koji će omogućiti grejanje, hlađenje i dotok svežeg vazduha. 

Svečanosti, u amfiteatru “Prof. dr Ilija Rosić”, prisustvovale su brojne zvanice i prijatelјi Fakulteta, među kojima su prorektor za naučnoistraživački rad Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Miroslava Petrović Torgašev, predsednica Skupštinskog odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Republike Srbije dr Aleksandra Tomić, član Gradskog veća za obrazovanje grada Kragujevca prof. dr Nedelјko Manojlović, Srđan Đoković - otac najbolјeg tenisera na svetu Novaka Đokovića, Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije prof. dr Verolјub Dugalić, predsednici opština i gradova iz okruženja, dekani i prodekani fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i fakulteta iz Republike Srpske, kao i brojni drugi gosti.

Galerija slika