InfoFoto: kragujevac.rs

Ekonomski fakultet promovisao 231 diplomca

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Subota, 16 12 2017

U okviru obeležavanja Dana Ekonomskog fakulteta kragujevačkog Univerziteta organizovana je svečana promocija i dodela diploma za 231 studenta, koji je završio master i osnovne akademske studije u ovoj visokoškolskoj ustanovi. 

Ono što obeležava rad fakulteta, svakako je želјa da postojeće studijske programe, ekonomiju i poslovnu ekonomiju i menadžment unapređujemo. Želјa nam je bila da to sve sažmemo u jedan studijski program - ekonomija i poslovno upravlјanje, a da vrlo ambiciozno krenemo u realizaciju i akreditaciju studijskog programa koji bi bio najatraktivniji na tržištu rada, a zvao bi se poslovna informatika. Za sad smo dobrim delom stekli uslove. Tokom prošle godine smo potpisali ugovor o strateškom partnerstvu sa Fakultetom organizacionih nauka iz Beograda i ta saradnja već daje rezultate. Zahvalјujući jednom međunarodnom projektu, mi smo na dobrom putu, ja se nadam do Nove godine, da akreditujemo studijski program na master studijama koji se zove - finansijski menadžment u javnoj upravi. Sa druge strane, stvaramo prostor za to, da kada dođe vreme za to, akreditujemo studijski program poslovna informatika. To bi bio ekonomista koji savršeno zna informatiku. Čini mi se da bi takav čovek na tržištu rada proveo najviše dva dana”, rekao je dekan Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, prof. dr Petar Veselinović.

Ekonomski fakultet je za 57 godina postojanja iznedrio 9.590 diplomiranih studenata, 457 mastera ekonomskih nauka i 144 magistra ekonomskih nauka, a odbranjena je 91 doktorska disertacija.  Ekonomski fakultet je prvi fakultet koji je nastao u okviru Univerziteta u Kragujevcu, kao odelјenje Beogradskog univerziteta davne 1960. godine, a od 1975. godine prerasta u samostalnu visokoškolsku ustanovu.