InfoFoto: Ekonomski fakultet u Kragujevcu - ekfak.kg.ac.rs

Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa kompanijom “Wacker Neuson”

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 03 06 2022

Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta uspostavio je saradnju sa kompanijom “Wacker Neuson”. Cilj saradnje je organizovanje studentske prakse, gostujućih predavanja i rad na istraživačko-razvojnim i inovacionim projektima. 

Sporazum o saradnji potpisali su dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Petar Veselinović i direktorikompanije Wacker Neuson Dragan Lukić i Branko Ilić i menadžer ljudskih resursa Nemanja Marjanović.

“Cilj saradnje je povezivanje institucije visokog obrazovanja i prestižne kompanije koja posluje u Republici Srbiji, a prisutna je i na tržištu mnogih zemalja Evrope.  Neposredni rezultati saradnje odnosiće se na povezivanje studenata, saradnika i nastavnika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i zaposlenih u kompaniji Wacker Neuson u Kragujevcu radi zajedničkih aktivnosti na istraživačko-razvojnim i inovacionim projektima koji su bazirani na naučnom pristupu i praktičnoj primeni. Osim toga, saradnja između ugovornih strana će obuhvatiti program gostujućih predavanja poslovnih rukovodilaca i stručnjaka kompanije, unapređenje i razmena znanja i praktičnih iskustava između studenata i nastavnika Ekonomskog fakulteta i kompanije Wacker Neuson, kao i realizaciju prakse studenata“, saopšteno je sa Ekonomskog fakulteta.

Najavljeno je i da će kragujevački Ekonomski fakultet i u narednom periodu, nastojati da ostvari saradnju sa kompanijama iz realnog i finansijskog sektora i stručnim Udruženjima i na taj način intenzivira spajanje teorijskih i praktičnih znanja svojih studenata.