InfoFoto: Ekonomski fakultet Kragujevac

Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa norveškom kompanijom RAPP Zastava

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Petak, 19 06 2020

Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta uspostavio je saradnju sa norveškom kompanijom RAPP Zastava d.o.o. Knić-Grabovac u cilju realizacije zajedničkih aktivnosti na istraživačko-razvojnim i inovacionim projektima i organizovanja stručne prakse.

Sporazum o saradnji potpisali su dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Petar Veselinović i  direktor RAPP Zastava d.o.o. Knić-Grabovac, Aleksandar Đorđević.

Cilј Sporazuma je povezivanje dve institucije u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja, kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju. Neposredni rezultati saradnje odnosiće se na povezivanje studenata, saradnika i nastavnika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i zaposlenih u RAPP Zastava d.o.o. Knić-Grabovac radi zajedničkih aktivnosti na istraživačko-razvojnim i inovacionim projektima koji su bazirani na naučnom pristupu i praktičnoj primeni. Sporazumom je predviđen program gostujućih predavanja poslovnih rukovodilaca i stručnjaka RAPP Zastava d.o.o. Knić-Grabovac, kao podrška nastavnim procesima na Fakultetu.  Osim toga, ovim Sporazumom, studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, biće omogućena stručna praksa u ovoj kompaniji, a sve u cilјu unapređenja njihove edukacije kako bi, nakon završetka studija, lakše došli do posla”, saopšteno je sa kragujevačkog Ekonomskog fakulteta.

Sa Ekonomskog fakulteta kragujevačkog Univerziteta poručuju da će, i u narednom periodu, nastojati da ostvari saradnju sa kompanijama iz realnog sektora i intenzivira spajanje teorijskih i praktičnih znanja svojih studenata.