InfoFoto: Pexels

"Energetika" zadovoljna grejnom sezonom, Kragujevčani negodovali zbog mlakih radijatora

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 20 03 2023

"Kragujevačka Energetika uspešno privodi kraju još jednu grejnu sezonu. Tokom prethodnih meseci nije bilo većih kvarova na mreži ni problema u radu nove kotlarnice na gas", rekao je, gostujući u Komunalnom servisu Televizije Kragujevac, direktor gradske toplane Andreja Ilić. S druge strane, građani su se cele zime žalili na mlake radijatore, pa sumnjamo da bi se složili s nadležnima. 

Tekuća grejna sezona, koja zvanično traje do 15. aprila, ostaće upamćena po tome što je "Energetika" prešla sa kotlova na ugalj starih 60 godina na kotlove na gas, što je od nemerljivog značaja za naš grad.

Međutim, Kragujevčani su se više nego ikad žalili na loše grejanje, na činjenicu da su im radijatori bili mlaki. 

I pored toga što je zima bila blaga, nedovoljno zagrejani radijatori doveli su veliki broj građana u neprijatnu situaciju, da su morali da dogrevaju stanove i poslovne prostore priključene na sistem gradske toplane. 

Za naš portal na samom startu grejne sezone direktor "Energetike" Andreja Ilić izjavio je: "Nama su naši korisnici na prvom mestu i zadovoljenje njihovog toplotnog komfora". Sudeći po ogromnom broju pritužbi građana na mlake radijatore, koje su, između ostalog, stizale i do naše redakcije, pojam "toplotnog komfora" očigledno se razlikuje kod nadležnih i korisnika centralnog grejanja.

"Energetika" je, podsetimo, zatražila povećanje cene grejanja, o čemu će u narednim danima odlučivati Gradsko veće (Na oglasnoj tabli Grada Kragujevca je taj zahtev do danas, 20. marta, nakon čega će zasedati GV i doneti odluku). 

Ukoliko pomenuti zahtev bude odobren, domaćinstvima će računi biti uvećani za oko 24,5 odsto, a privredi za 3,8 procenata.

Izvor: InfoKG; RTK