InfoFoto: Pexels - Ilustracija

Energetska sanacija: Raspisan javni poziv za privredne subjekte, Grad se opredelio za četiri mere

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Sreda, 21 07 2021

Grad Kragujevac je raspisao Javni poziv za učešće privrednih subjekata u realizaciji Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike u saradnji sa lokalnim samoupravama. Javni poziv za privredne subjekte otvoren je do 29. jula i dostupan na zvaničnoj internet prezentaciji Grada. Nakon objavljivanja liste privrednih subjekata koji su uzeli učešće u ovom Programu, biće raspisan Javni poziv za građane.

Ministarstvo rudarstva i energetike je 22. aprila raspisalo Javni poziv za lokalne samouprave po kome je Grad na već opredeljenih 5 miliona dinara sopstvenih sredstava dobio još 5 miliona dinara i ta sredstva će biti upotrebljena za subvencionisanje primene mera energetske efikasnosti. 

Ovoga puta Grad se opredelio za četiri mere: zamenu stolarije za koju je opredeljeno 6 miliona dinara, zamenu kotlova na čvrsto gorivo kotlovima na pelet, za koju je opredeljeno 1,4  miliona dinara, zamenu kotlova na čvrsto gorivo kotlovima na gas, za koju je opredeljeno 2 miliona dinara i ugradnju solarnih panela, za koju je opredeljeno 600.000 dinara.

Program je, podsetimo, započeo potpisivanjem Ugovora između Ministarstva rudarstva i energetike i Grada Kragujevca 25. juna 2021. godine.

Nakon objavljivanja liste privrednih subjekata koji su uzeli učešće u ovom Programu, biće raspisan Javni poziv za građane.