Info

Evo kako će izgledati novi UKC Kragujevac, početak radova u drugoj polovini 2024. (FOTO)

Autor: InfoKG
12:30 | Petak, 15 12 2023

Izgradnja nove zgrade Univerzitetskog kliničkog centra, kao i rekonstrukcija postojećih obejkata, trebalo bi da počnu u drugoj polovini sledeće godine. U toj zdravstvenoj ustanovi predstavnici Ministarstva zdravlja prikazali su kako će ona izgledati za pet do šest godina kada bi svi radovi trebalo da budu okončani. 

Predstavnici Ministarstva zdravlja posetili su juče Univerzitetski klinički centar Kragujevac i osim što su toj zdravstvenoj ustanovi uručili medicinsku opremu vrednu oko 500 miliona dinara, predstavili su projekat rekonstrukcije postojećeg i izgradnje novog objekta Univerzitetskog kliničkog centra.

Prezentovali smo kako će izgledati nova zgrada Kliničkog centra u Kragujevcu i šta sve Ministarstvo planira da uradi u ovom zdravstvenom kompleksu. Radiće se fazno i u narednih pet do šest godina ovaj kompleks će izgledati potpuno drugačije”, najavila je ministarka zdravlja, prof.dr Danica Grujičić. 

Urbanističkim projektom predviđeno je da od novih objekata bude izgrađena zgrada Kliničkog centra površine 25.000 metara kvadratnih i nadzemna otvorena garaža sa 300 parking mesta, dok će sve ostalo biti rekonstruisano. 

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da će na zgradu sadašnjeg Urgentnog centra biti nadograđen sprat ukupne površine 8.000 metara kvadratnih, u drugoj fazi će biti dograđeno 8.300 metara kvadratnih za tehničko-ekonomski blok i odeljenje onkologije, a biće uređen i čitav kompleksa od 10 hektara u krugu Kliničkog centra. 

Plan Ministarstva zdravlja je da u februaru dobije građevinsku dozvolu, u martu raspisiše tender za izvođenje radova i da u drugoj polovini sledeće godine krenu radovi na izgradnji.

Iz kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra poručuju da sa novom zgradom na devet etaža i budućim rekonstruisanim prostorom Urgentnog centra, ekonomsko-tehničkog bloka i novom opremom stvaraju se uslovi za bolje lečenje i zdravstvenu zaštitu oko dva miliona građana koji gravitiraju ka našoj zdravstvenoj ustanovi, kao i bolji uslovi za zaposlene.

Galerija slika