Info

Na leto počinje izgradnja novog Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac: Evo kako će izgledati (FOTO)

Autor: InfoKG
10:00 | Petak, 19 01 2024

Izgradnja nove zgrade Univerzitetskog kliničkog centra Кragujevac, kao i rekonstrukcija postojećih objekata, trebalo bi da počnu tokom leta ove godine, kaže za RTК Slobodan Milisavljević, direktor ove zdravstvene ustanove.

Prema planu Ministarstva zdravlja, projekat bi u februaru trebalo da dobije građevinsku dozvolu, potom bi u martu bio raspisan tender za izvođenje radova koji bi trebalo da počnu u junu ili julu.

Nova zgrada Univerzitetskog kliničkog centra imaće devet etaža i budućim rekonstruisanim prostorom Urgentnog centra, ekonomsko-tehničkog bloka i novom opremom biće stvoreni uslovi za bolje lečenje i zdravstvenu zaštitu oko dva miliona građana koji gravitiraju ka zdravstvenoj ustanovi u Кragujevcu, ali i bolji uslovi za rad zaposlenih.

Uz novu zgradu ide i izgradnja garaže na više spratova sa 300 parking mesta čime bi trebalo da bude rešen problem parkiranja i saobraćaja u krugu UКC-a.

Odgovornim poslovanjem u prethodne dve godine menadžment je uspeo da finansijski stabilizuje UКC Кragujevac.

Povoljnija finansijska situacija omogućiće dalja ulaganja u opremanje i sanaciju objekata kako bi Univerzitetski klinički centar išao u korak sa najsavremenijim metodama u lečenju pacijenata.  

Kako će novi Univerzitetski klinički centar Kragujevac izgledati, pogledate ovde: Evo kako će izgledati novi UKC Kragujevac.

Izvor: RTK