Info

Evo šta iz JKP Šumadija kažu o SUSPENDOVANOJ javnoj nabavci za novog izvođača radova na rekonstrukciji Tržnice

Autor: Jovana Mladenović
13:24 | Petak, 24 03 2023

Javna nabavka za izvođenje radova na završetku izgradnje nove nadstrešnice u sklopu gradske Tržnice, vredna 78 miliona dinara, suspendovana je. Kontaktirali smo JKP Šumadija kako bismo dobili objašnjenje ovim povodom.

Ova informacija stiže samo par dana nakon što se saznalo da je i raspisana javna nabavka za novog izvođača radova za završetak izgradnje nove nadstrešnice u sklopu Tržnice, jer je sa starim ugovor raskinu.

JKP Šumadija, podsetimo, jednostrano je raskinulo Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji postojećeg objekta centralne pijace sa izgradnjom podzemne garaže i nove nadstrešnice sa dosadašnjim izvođačem – firmom Eurodomus d.o.o. Beograd. Kao razlog navode nepoštovanje odredbi Ugovora. Ugovor je raskinut još 1. februara, ali se iz preduzeća tim povodom nisu obratili javnosti, pa se ta činjenica saznala tek mesec ipo dana posle. Opširnije na: Nova obećanja o kraju radova i koliko će sve da košta

Rok za podnošenje prijava bio je 31. mart, a na Portalu javnih nabavki navodi se da je proces suspendovan zbog zaštite prava.

Iz JKP Šumadija za naš portal pojašnjavaju ovu situaciju:

- U okviru postupka javne nabavke za izvođenje radova za završetak izgradnje nove nadstrešnice u sklopu gradske Tržnice evidentiran je jedan zahtev za zaštitu prava. Procedura je takva da naručilac može zahtev da usvoji, ili da traži mišljenje Republičke komisije za zaštitu prava, a plan trajanja nabavke može biti promenjen u zavisnosti od izmena dokumentacije na portalu. JKP Šumadija kao naručilac usvojilo je zahtev u zakonski definisanim rokovima, a sprovođenje postupka javne nabavke je u toku, dakle nije prekinuto. Zbog procedure koja je usledila po odlučivanju o pristiglom zahtevu, nije se promenio tok javne nabavke, ali trajanje same nabavke može biti produženo zbog obrade pristigle dokumentacije. JKP Šumadija će obavestiti javnost o konačnom ishodu javne nabavke za izvođenje radova na nadstrešnici, odnosno izboru ponuđača.

Ostaje da se vidi kako će ovo uticati na dalji tok rekonstrukcije Tržnice.