InfoFoto: Ilustracija

Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama: Pojačana policijska kontrola

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Četvrtak, 21 09 2017

U okviru projekta “Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama” u Kragujevcu će danas biti sprovedena akcija pojačane kontrole saobraćaja, tokom koje će biti kontrolisani brzina kretanja vozila, alkoholisanost vozača i korišćenje sigurnosnih pojaseva. 

Projekat “Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama” se realizuje sa ciljem da 21. septembar bude dan na evropskim putevima bez poginule osobe u saobraćajnim nezgodama ili da broj poginulih i teško povređenih osoba bude što manji. U Srbiji prošle godine na dan realizacije ovog projekta u saobraćajnim nezgodama nije poginula nijedna osoba.  

Evropska mreža saobraćajnih policija po drugi put realizuje projekat “Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama” sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije. Projekat je podržala Evropska komisija i njime se apeluje na sve građane da razmisle o rizicima sa kojima se suočavaju u saobraćaju i koje mogu prouzrokovati drugim učesnicima u saobraćaju, kao i na koji načim mogu da smanje navedene rizike.