InfoFoto: MUP Srbije - mup.gov.rs

PLJUŠTALE KAZNE: U Kragujevcu 364 prekršaja tokom pojačane kontrole saobraćaja

Autor: InfoKG
12:45 | Utorak, 28 03 2023

Tokom četvorodnevne akcije pojačane kontrole saobraćaja Ministarstva unutrašnjih poslova na teritoriji Srbije, samo u Kragujevcu je otkriveno 364 prekršaja. Najviše zbog prekoračenja brzine, a šest vozača je zadržano na trežnjenju zbog upravljanja automobilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je od 23. do 26. marta organizovalo akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji cele zemlje, tokom koje je otkriveno blizu 10.000 prekršaja.

Policijski službenici saobraćajne policije na teritoriji cele zemlje su tokom akcije iz saobraćaja isključili 1.235 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Čak 192 vozača zadržana su na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. Zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 5.666 vozača, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.709, a zbog nepropisnog prevoženja dece 120 učesnika u saobraćaju.

Kada je reč o Kragujevcu, ovdašnja saobraćajna policija tokom četvorodnevne akcije otkrila je 364 prekršaja.  

U Kragujevcu je najviše sankcionisano vozača zbog prekoračenja brzine 138, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa kako vozača tako i putnika 91, dok je zbog nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje sankcionisan 51 učesnik u saobraćaju. Pored toga, na području Kragujevca, saobraćajne patrole isključile su 18 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, a šest vozača je zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu“, saopštili su za InfoKG iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Saobraćajna policija apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, jer odgovornim ponašanjem brinu o svojoj i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, kao i da poštuju ograničenje brzine i koriste sigurnosni pojas, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i ne koriste mobilni telefon na nepropisan način.

Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se direktno ugrožava bezbednost saobraćaja.