InfoFoto: kragujevac.rs

FILUM i “Abrašević” uspostavili saradnju: Studentima omogućeno da steknu nova znanja i veštine

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 23 03 2022

Studenti Filološko-umetničkog fakulteta ubuduće će imati priliku da obave stručnu praksu u Centru za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“.

Ugovor o saradnji potpisali su dekan FILUM-a Zoran Komadina i direktor Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”, Vladimir Đorđević. 

Ova saradnja pruža i otvara mogućnosti da naši studenti nauče nešto novo, što nisu mogli tokom redovnih studija i steknu nova znanja i veštine. Imamo potpisane ugovore o saradnji sa mnogobrojim institucijama kulture u gradu kao što su “Koraci”, “Knjaževsko-srpski teatar”, Narodni muzej kao i sa privatnim firmama. Naši studenti imaju interes da nešto nauče i da se eventualno preporuče poslodavcima, odnosno da vide gde se nalaze na budućem tržištu rada”, kazao je Komadina.

Mi u “Abraševiću” imamo lep prostor za umetnički rad za sve studente sa ovog fakulteta koji dolaze kod nas na stručnu praksu. Studenti sa Katedre za srpski jezik i književnost će konkretno imati priliku da učestvuju u organizaciji i realizaciji naših programa, promocija knjiga i književnog rada naših pisaca od kojih su mnogi stalni gosti “Abraševića”. Studenti sa Katedre za produkciju će imati prilike da praktično primene ono što uče na fakultetu u našem tonskom studiju koji smo otvorili ove godine. Stručnu praksu u našoj ustanovi moći će da obave i studenti sa odeseka likovnih umetnosti”, kazao je Đorđević. 

Inače, FILUM ove godine obeležava 20 godina rada i iščekuje početak izgradnje nove zgrade.