InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Tragedija u “Medni”, protest taksista, počela izgradnja Legata, prekinut štrajk u „Magneti Marelli“, Evropska komisija nagradila Univerzitet, veštačka trava na “Čika Dači”…

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Nedelja, 05 03 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Nesreća u Tehničko-remontnom zavodu u kojoj je život izgubilo četvoro ljudi, taksisti protestvovali zbog cene prevoza, počela izgradnja Legata Nikole Koke Jankovića, prekinut štrajk u „Magneti Marelli“, zaposlenima povećane plate, studenti osmišljavaju izgled pojedinih celina u "Kreativnom Velikom parku", predsednički izbori 2. aprila, u našem gradu gotovo 160.000 birača, Evropska komisija nagradila Univerzitet, u toku postavljanje veštačke trave na “Čika Dači”, Radio Stari grad u Odboru grupacije za radiodifuziju u Privrednoj komori Srbije.

U tragičnoj nesreći u “Medni”, koja se dogodila u utorak, 28. februara, život su izgubila četvorica radnika kragujevačkog Tehničko-remontnog zavoda: potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić i civili Dejan Kovačević i Želјko Nikolić. Opširnije o tragediji u “Medni” pročitajte na sledećim linkovima: HEROJI koji su izgubili život u “Medni”, Sprečena tragedija većih razmera, Stanje povređenih u "Medni" stabilno, Nema opasnosti od zagađenja vazduha ili povećanog zračenja nakon eksplozije, kao i u rubric INFO.

Oko 50 samostalnih taksi prevoznika protestvovalo je u ponedeljak, 27. februara, tražeći da se momentalno počne sa primenom odluke Gradskog veća o obaveznoj taksi tarifi, koja je doneta 2016. godine. Opširnije o ovoj temi: Taksisti protestuju: Start ne može biti nula dinara, ni kilometar 30! i Još dva dana kako kome, nakon toga cene iste za sve.

U blizini Rektorata kragujevačkog Univerziteta počela je izgradnja zgrade Legata akademika Nikole Koke Jankovića, a radovi bi trebalo da budu okončani u avgustu ove godine. O ovoj temi više ovde: Počela izgradnja Legata Nikole Koke Jankovića.

Štrajk oko 70 zaposlenih u kompaniji „Magneti Marelli“ je prekinut i proizvodnja je nastavljena, čime je omogućeno i redovno snabdevanje preduzeća FCA Srbija. Radnici su se izborili za povećanje zarada, zbog čega su od 23. februara i štrajkovali. Pročitajte više ovde: ŠTRAJK PREKINUT: Zaposlenima u „Magneti Marelli“ povećana plata.

Idejno rešenje za parkovsko sedenje unutar pet zona "Kreativnog velikog parka" radiće studenti FILUM-a, kojima će ovaj zadatak biti poveren na osnovu internog konkursa, odlučilo je Gradsko veće. Kompletnu vest pročitajte ovde: Studenti osmišljavaju izgled pojedinih celina u "Kreativnom velikom parku".

Predsednički izbori na teritoriji Republike Srbije biće održani 2. aprila. U Kragujevcu pravo da glasa ima oko 160.000 građana. Opširnije o ovoj temi ovde: Predsednički izbori 2. aprila: U Kragujevcu gotovo 160.000 birača.

Evropska komisija dodelila je Univerzitetu u Kragujevcu nagradu “Logo izvrsnosti u oblasti unapređenja uslova rada istraživača” (HR Excellence in Research). Šta predstavlja ova nagrada za Univerzitet pročitajte ovde: Evropska komisija nagradila kragujevački Univerzitet.

Na prvom pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača” u toku je postavljanje veštačke trave, a očekuju se da radovi budu okončani u naredne dve nedelje. Pročitajte više o ovoj temi ovde: U toku postavljanje veštačke trave na “Čika Dači”.

Radio Stari grad je jedan od 19 medija iz cele Srbije, a jedini iz Kragujevca, izabran da bude deo Odobra grupacije za radiodifuziju, koji je konstituisan pri Udruženju za kreativnu industriju Privredne komore Srbije. Kompletnu vest pročitajte ovde: RSG u Odboru grupacije za radiodifuziju u PKS.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.