InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Analiza kampanje za predsedničke izbore, lekarima “panik tasteri”, FILUM u Domu vojske, kulinar najbolji u Istanbulu, prikupljeno 260.000 za Teodoru…

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Nedelja, 12 02 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Za Narodnu i Đačku kuhinju 37 miliona dinara, analizirali smo ko će za koga raditi kampanju za predsedničke izbore, Pampers pomaže porodilištu, “Uzmi račun i pobedi”: Pomama za nagradnom igrom, preuzeto 46.000 koverata, lekari dobili “panik tastere”, Dom vojske biće ustupljen Univerzitetu, kulinar osvojio zlato u Istanbulu, za nove kamione smećare i kontejnere 300 miliona, u "Jezeru" prikupili 260.000 za lečenje Teodore Vranješević, studenti napravili bolid, umesto razgovora, ministar Šarčević nastavnicima štrajkačima poslao mejl.

Crveni krst Kragujevac i lokalna samouprava potpisali su ugovor o realizaciji programa Narodna i Đačka kuhinja za koje je iz gradskog budžeta opredeljeno više od 37,3 miliona dinara. Pročitajte više o tome ovde: Za Narodnu i Đačku kuhinju 37 miliona dinara, povećan broj obroka.

Kampanja za predsedničke izbore širom Srbije praktično je, nezvanično, već počela, iako kandidati još uvek zvanično nisu poznati. InfoKG je analizirao koja će stranka u Kragujevcu kome raditi marketing u kampanji. Odgovore potražite ovde: InfoKG analizira: Ko će za koga u Kragujevcu raditi kampanju za predsedničke izbore.

Kragujevac je jedan od 20 gradova kojima će “Pampers” tokom februara pomoći doniranjem nameštaja i pelena za novorođenčad. Opširnije o ovoj temi ovde: Pampers pomaže kragujevačkom porodilištu.

U Kragujevcu vlada veliko interesovanje za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi”, a u prilog tome govori i činjenica da je u prvoj nedelji februara u ovdašnjim poštama građanima podeljeno oko 46.000 koverata. Više informacija o nagradnoj igri na ovom linku: Uzmi račun i pobedi: Pomama i u Kragujevcu, preuzeto 46.000 koverata.

Dom zdravlja Kragujevac uveo je u svim ovdašnjim amblantama “panik tastere”, zbog sve učestalijih napada na lekare i osoblje koje radi u njiima. Ovu vest pročitajte u celosti ovde: Lekari dobili “panik tastere”.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ustupiće Dom vojske kragujevačkom Univerzitetu. Da li će FILUM biti smešten u Domu vojske, pročitajte ovde: Dom vojske kragujevačkom Univerzitetu.

Član HoReCa asocijacije Kragujevac Bogdan Šundić osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji od preko 3.000 takmičara iz celog sveta na 15. Internacionalnom takmičenju kulinara u Istanbulu. Utiske sa takmičenja u Turskoj pročitajte ovde: Kragujevački kulinar osvojio zlato u Istanbulu.

Vozni park "Čistoće" biće zanovljen sa 11 kamiona smećara i dva specijalizovana vozila grajfer i podizač, a na ulicama će se naći 2000 metalnih kontejnera i 3200 plastičnih kanti. Opširnije o ovoj temi ovde: Za nove kamione smećare i kontejnere 300 miliona iz kredita kod EBRD.

Na humanitarno-sportskoj manifestaciji "Igramo da Teodora pobedi", održanoj u hali "Jezero", prikupljeno je oko 260.000 dinara za lečenje male Kragujevčanke Teodore Vranješević, koja boluje od leukemije. Ukoliko želite da pomognete, to možete učiniti i dalje, pročitajte kako: Kragujevčani u "Jezeru" prikupili 260.000 za lečenje Teodore Vranješević.

Studenti Fakulteta inženjerskih nauka su posle četiri godine rada uspeli da naprave formulu - trkački bolid u klasi Formule 3. Pročitajte više o ovoj temi ovde: Studenti napravili bolid: Formula "Zastava" ide na svetsko takmičenje, uskoro kasting za vozača.

Uprkos najavama da će nastavnike štrajkače ispred Vlade RS, među kojima je i Petar Blagojević iz Kragujevca, na razgovor primiti ministar prosvete Mladen Šarčević, to se nije dogodilo, već su umesto toga od njega dobili mejl u kome su obavešteni da postoji mogućnost da im licenca bude vraćena. Opširnije o štrajku nastavnika ispred Vlade ovde: Umesto razgovora ministar Šarčević nastavnicima štrajkačima poslao mejl.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.