Info

Glavna je zatvorena, moraćete okolo!

Autor: Jovana Mladenović
09:19 | Petak, 22 09 2017

Tradicionalna manifestacije „Dan bez automobila – Eco street party“, održava se danas u Kragujevcu, a od 7 časova do subote u 3 sata posle ponoći, biće zabranjeno parkiranje u delu ulice Aleksandra I Karađorđevića, koja će takođe biti zatvorena i za saobraćaj. Organizatori poručuju: "Dođite i pomozite nam da zajedno pošaljemo poruku: Glavna je zatvorena, moraćete okolo". 

U okviru manifestacije „Eco street Party“, od 11 do 13 časova u kafeu Nemam Ve De se danas organizuje akcija dobrovoljnog davanja krvi, a one koji se odazovu humanom pozivu organizatori nagrađuju ulaznicama za sedmi Šumadija fest. Detaljnije OVDE

Zabrana se odnosi na deo od ulice Cara Lazara do Bulevara Kraljice Marije, pa iz „Parking servisa“ apeluju na građane da imaju razumevanja i uklone svoja vozila sa pomenutih parking mesta, kako ih ne bi izmeštalo specijalno „pauk“ vozilo.

Sama manifestacija počinje u 11 časova i u njoj će biti organizovane igre i radionice različitog karaktera, kako za one najmlađe tako i za naše starije građane. Dečiji kutak je namenjen mališanima, gde će najbolje pokazati svoju maštovitost i kreativnost. Eco kutak je tu da Vam, na zanimljiv način, pruži uvid o značaju zaštite naše životne sredine. U sportskom kutku ćete moći da uživate u sportu koji najviše volite i time se zabavite, podelite svoja iskustva i širite timski duh, dok Vas promo kutak iznenadi novim idejama i većim vrednostima.

 “Dođite i pomozite nam da zajedno zatvorimo Glavnu ulicu i pošaljemo poruku: Glavna je zatvorena, moraćete okolo!“, poručuju iz Đačkog parlamenta.