InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Gradonačelnik razgovarao sa 80 Kragujevčana: Najviše žalbi na zapošljavanje i komunalne probleme

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 19 10 2023

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji je podneo ostavku, organizovao je treći po redu prijem za Kragujevčane, kom se odazvalo 80 građana. Kao i prethodna dva puta, Kragujevčanin su se uglavnom interesovali za zapošljavanje i žalili su se na putnu infrastrukturu i druge komunalne probleme.  

Problemi građana su standardni. U toku mandata susretali smo se sa različitim problemima građana, ali najčešće su to komunalni problemi i zapošljavanje. Nekolicinu građana uputili smo službama koje mogu rešiti problem u najkraćem periodu. Kao i na prethodnim prijemima tako i na ovom imamo jedan od specifičnih problema, a to je egzistencija porodice sa trinaestoro dece koja je izrazila želju za mogućnost otpočinjanja sopstvenog biznisa i već će danas biti primljeni kod nadležnog organa gde će im predočiti kada i na koji način u najkraćem mogućem roku može da im se pomogne. Pomoć kroz konkurse je jedan od načina da pomognu svojoj deci i samim tim budu uspešnija porodica. Bez obzira koja je služba u pitanju i tamo gde ne možemo direktno da pomognemo tu smo da zamolimo i obratimo se nadležnim organima. Grad Kragujevac kroz ovakav vid prijema želi da pokaže pažnju zato što su česti pozitivni rezultati”, rekao je Dašić.

Prijem je, kao i prethodna dva puta, organizovan bez prethodnog zakazivanja kako bi se svim zainteresovanim građanima omogućilo da iznesu svoje stavove, sugestije ili postave pitanje. Prijemu su prisustvovali i najbliži saradnici gradonačelnika iz oblasti za koje su se građani najviše interesovali tokom prethodnih prijema.

Gradonačelnik je najavio da će za dve nedelje ponovo organizovati prijem građana. 

Inače, gradonačelnik Kragujevca je prethodna dva prijema za građane organizovao 20. septembra i 5, oktobra, kojim se odazvalo oko 250 Kragujevčana. Opširnije ovde: Gradonačelnik 11 sati razgovarao sa 164 Kragujevčana: Evo na šta su se žalili i Gradonačelnik razgovarao sa 90 Kragujevčana: Evo na šta su se žalili.

Podsetimo, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je krajem septembra podneo ostavku na tu funkciju. Opširnije ovde: ZVANIČNO POTVRĐENO: Dašić podneo OSTAVKU.