InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Gradonačelnik razgovarao sa 90 Kragujevčana: Evo na šta su se žalili (FOTO)

Autor: InfoKG
10:00 | Petak, 06 10 2023

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić organizovao je drugi po redu prijem za Kragujevčane, kom se odazvalo 90 građana. Kao i na prošlom prijemu, Kragujevčanin su se uglavnom interesovali za zapošljavanje i žalili su se na putnu infrastrukturu i druge komunalne probleme.  

Teme su uglavnom slične kao i na prošlom prijemu. Posao, asfaltiranje ulica za šta je potrebno da se preko saveta mesnih zajednica uvrste u prioritete. Što se tiče posla, tamo gde možemo da posredujemo, da prosledimo CV Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili privatnim kompanijama koje posluju u Kragujevcu, to ćemo i učiniti. Ima i komunalnih problema. Negde pomognemo odmah, nađemo rešenje, negde ne uspemo odmah, ali ćemo se potruditi da nađemo rešenje. Kada je reč o zdravstvenim i socijalnim problemima, upućujemo ljude i na nadležne institucije, jer se često dešava da građanin nije informisan koja je to prava adresa gde može da reši svoj problem, gde može da dobije besplatnu pravnu pomoć, socijalnu pomoć, status zaštićenog potrošača u EPS-u itd. Ono što je interesantno za ovaj drugi prijem je da smo imali građane iz okolnih opština koji su rešili da dođu u Kragujevac da popričaju sa mnom i da pokušaju da reše svoj problem” kazao je Dašić.

Prijem je, kao i prethodni, organizovan bez prethodnog zakazivanja kako bi se svim zainteresovanim građanima omogućilo da iznesu svoje stavove, sugestije ili postave pitanje. Prijemu su prisustvovali i najbliži saradnici gradonačelnika iz oblasti za koje su se građani najviše interesovali tokom prethodnog prijema.

Podsetimo, prošli put gradonačelnik je tokom 11 časova razgovarao sa više od 160 građana Kragujevca. Opširnije ovde: Gradonačelnik 11 sati razgovarao sa 164 Kragujevčana: Evo na šta su se žalili.