InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Gradonačelnik 11 sati razgovarao sa 164 Kragujevčana: Evo na šta su se žalili (FOTO)

Autor: InfoKG
10:10 | Četvrtak, 21 09 2023

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić organizovao je prijem za Kragujevčane, kom se odazvalo 164 građana sa kojima je razgovarao ukupno 11 sati.  Kragujevčanin su se uglavnom interesovali za zapošljavanje i žalili su se na putnu infrastrukturu i druge komunalne probleme,  

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić organizovao je juče prijem za građane koji žele da razgovaraju sa njim, bez zakazivanja, koji je počeo u 16 časova. Prijemu su prisustvovali i njegovi saradnici. Oni su sa 164 Kragujevčana razgovarali do jutros do oko 3 sata. Razgovaralo se uglavnom o zapošljavanju, putnoj infrastrukturi i drugim komunalnim problemima. 

Tokom čitavog mandata se susrećemo sa dva pitanja,  a to je posao ili asfalt. U razgovoru sa građanima bilo je i drugih problema i u dobrom delu možemo da pomognemo. Moji saradnici su na licu mesta uzeli podatke, neke stvari smo već pokrenuli, a za neke je potrebno vreme. U svakom slučaju, izaći ćemo u susret tamo gde možemo i bitna je da je mirna savest svakome od nas, jer je zaista bilo i drugih problema koji nisu u ingerenciji grada. Sistemski problemi koji pogađaju širu populaciju, kao što su velika zapošljavanja kroz dolazak novih investitora ili veliki infrastrukturni problem, kao što je projekat Čista Srbija, buduća obilaznica ili gasifikacija toplane, rešavaju se na drugi način, ali je ovakav vid prijema za građane iz centralnih mesnih zajednica i većih naselja, jedini moguć način kako bi se upoznali sa problemima i pomogli tamo gde je to moguće”, izjavio je nakon prijema Kragujevčana gradonačelnik Nikola Dašić.

Najavio je da će za dve nedelje organizovati ponovo prijem za građane i da će i ubuduće nastaviti sa tom praksom, kako bi, kako je rekao, pomogao Kragujevčanima tamo gde je to moguće.

Galerija slika