InfoFoto: pixabay.com - Ilustracija

GTO vas poziva na Vinsku turu

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 18 06 2021

Gradska turistička organizacija “Kragujevac” sutra će po prvi put organizovati Vinsku turu , u okviru koje će zainteresovani biti u prilici da posete dve vinarije u okolini grada, ali i da “prošetaju“ kroz bogatu istoriju Кragujevca.

Planirana je poseta vinarijama Stari hrast u Žirovnici i „Art wine“ u Grošnici. Uz obilazak podruma i vinograda biće organizovana i degustacija vina. Tura je planirana kao nastavak vinskog vikenda koji počinje u petak 18. juna, organizacijom Salona vina u hotelu Кragujevac i pratećim izložbama i stručnim programom.

Sastanak grupe je u 10 sati, u Pešačkoj zoni, kod Кrsta. Lagana šetnja do Miloševog venca uz priču o istoriji grada i razgledanje kulturno-istorijskih znamenitosti, a potom odlazak u podrum Stari hrast. Nakon predaha u prelepom ambijentu degustacione sale podruma Stari hrast, vraćamo se u Кragujevac, panoramski obilazimo Šumarice i odlazimo do vinarije „Art wine“, u kojoj je planirana degustacija tri vina uz zakusku”, saopšteno je iz GTO Kragujevac.

Zainteresovani se za turu mogu prijaviti u Turističkom info centru Кragujevac i na broj telefona 034/301-306. Cena karte je 2.500 dinara, broj mesta je ograničen.