Info

Imamo nekoliko pitanja za nadležne: Pre svega - MARI LI KO ZA ULICE U GRADU!? (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Ponedeljak, 08 11 2021

Još jedna u nizu ulica u Kragujevcu raspada se pred očima građana, ali ispod radara jedino onih koji bi prvo trebalo da vide i reaguju - nadležnih. Kao primer ovoga puta navodimo ulicu Milice Srećković u Erdogliji. Fotografije koje prilažemo govore više od bilo kojih reči.

Rupa, mada se više tako ni ne može nazvati jer zahvata ogromnu površinu ulice, ima "debeo dosije". O katastrofalnom stanju u kome je svako malo ova, nikad adekvatno i kvalitetno sanirana ulica, naš portal je više puta pisao. Nažalost, nije jedina, već samo jedna u ogromnom nizu istih primera u našem gradu. 

Zato pitamo - mari li ko za ulice u gradu Kragujevcu? Kako njihovo propadanje ostaje ispod radara nadležnih? Kako samo oni uspevaju da ih zaobiđu, dok ostalim prolaznicima to nikako ne može da pođe za rukom, a stanarima naročito? Kuda se kreću uopšte ti ljudi koji vedre i oblače nad sudbinom Kragujevčana? Ima li neko od nadležnih obavezu da nadgleda pravu situaciju u gradu? Kome da se obrate Kragujevčani za svoje probleme kada su oni nadležnima očigledno nevidljivi?

Sva ova pitanja dolaze u situaciji kad svakodnevno slušamo priče gradske vlasti i rukovodilaca resornih Gradskih uprava i komunalnih preduzeća o tome kako se u Kragujevcu radi i gradi, kako nam dolaze silne investicije, realizuju se stotine projekata, sve je stabilno i u procvatu... 

Nadležni kažu da nam se grad širi, a kad pogledamo pred sobom, mi vidimo da se najuspešnije šire rupe na ulicama koje se doslovno raspadaju. Donedavno su ovakvi problemi sporadično rešavani kako tako, mada kratkotrajno i nekvalitetno, metodom zamazivanja očiju javnosti, a u poslednje vreme izostaje bilo kakva reakcija nadležnih.

Kragujevčani se pitaju gde žive ti ljudi, jesu li oni sa ove planete, kuda oni idu na posao, kuda vode svoju decu u vrtiće i škole, kroz kakve to naočare oni gledaju surovu realnost kada im je sve tako super?

Mari li ko za elementarne potrebe stanovnika Kragujevca?

Galerija slika