Info

InfoKG 7 dana: Čistka u SPO, trijumf studenata ekonomije i prava, Nedina i Teodorina borba, konkursi za posao, “Fića” dobija spomenik, promovisan novi “Fiat 500L”, objedinjen konkurs za vrtiće…

Autor: Branko Vukašinović
10:04 | Nedelja, 28 05 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Čistka u Srpskom pokretu obnove, trijumf studenta ekonomije i prava, pomoć za Nedu, Kragujevac i ruski Magnitogorsk uspostavljaju saradnju, konkursi za posao u pet firmi, “Fića” dobija spomenik, autoput Kragujevac-Batočina u potpunosti gotov polovinom 2018., promovisan novi “Fiat 500L”, Vučić najavio otvaranje nove kompanije, objedinjen konkurs za upis u vrtiće, Škoti donirali 23,5 tona garderobe i sapuna ugroženim građanima, Teodorina borba u Frankfurtu…

Na sednici Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove u Kragujevcu jednoglasnom odlukom iz članstva je izbačen Mirko Čikiriz. Predsednik kragujevačkog SPO-a, Milan Urošević izjavio je da su potpredsednici Srpskog pokreta obnove, Žika Gojković i Mirko Čikiriz neuspešno pokušali da u Kragujevcu i ostalim gradovima Srbije formiraju njihove gradske odbore obmanjujući lažnim obećanjima članove ove političke organizacije. Opširnije o ovoj temi ovde: Urošević: Potezi Gojkovića i Čikiriza sramota za SPO, predlažem izbacivanje i Čikiriz izbačen iz SPO.

Studenti kragujevačkog Ekonomskog fakulteta osvojili su prvo mesto u generalnom plasmanu Ekonomijade i Menadžerijade 2017, koja je održana u Albeni u Bugarskoj, dok je tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu osvojio je drugo mesto na Republičkom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti krivičnog procesnog prava, održanom u Beogradu. Opširnije o uspesima studenata ekonomije i prava ovde: Studenti Pravnog fakulteta vicešampioni u simulaciji suđenja i Studenti Pravnog fakulteta vicešampioni u simulaciji suđenja.

Na više lokacija u gradu postavljene su donatorske kutije za prikupljanje novca kako bi mala Kragujevčanka Neda Kujundžić otišla na transplantaciju matičnih ćelija u Beč. Opširnije ovde: Lokacije donatorskih kutija za Nedu: Ako ne pomognemo, propustiće odlazak na transplantaciju u Beč!

Razmena studenata svih vrsta i nivoa studija kragujevačkog Univerziteta i Magnitogorskog državnog tehničkog univerziteta G. I. Nosov trebalo bi da započne na jesen, a očekivanja su da će saradnja sa ruskim gradom Magnitogorsk biti proširena i u oblasti privrede i kulture.Opširnije ovde: Kragujevac i ruski Magnitogorsk uspostavljaju saradnju u oblasti obrazovanja, privrede i kulture.

Kragujevčani su u prilici da se zaposle u pet firmi. Opširnije o ovim konkursima za posao ovde: Posao za Kragujevčane u pet firmi.

U Kragujevcu bi trebalo da bude podignut spomenik “Fići“, jednom od najpopularnijih automobila u bivšoj Jugoslaviji, koji se u našem gradu proizvodio čitave tri decenije. Koje su lokacije u opticaju za postavljanje spomenika “Fići” ovde: “Fića” dobija spomenik u Kragujevcu.

Izgradnja celog autoputa od Kragujevca do Batočine biće okončana do polovine naredne godine u dužini od 24 kilometra, najavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, tokom obilaska radova na izgradnji kružnog toka u Žirovnici. Opširnije ovde: Autoput Kragujevac – Batočina polovinom 2018. – Mihajlović: Strašno što još nije gotovo.

Kompanija FCA Srbija promovisala je u kragujevačkoj fabrici novi, redizajnirani model “Faita 500L”, koji će moći da se kupi već u julu. Premijer Aleksandar Vučić na svečanosti je naglasio da “Fiat” ovom investicijom dokazuje da je posvećena razvoju svog poslovanja u Srbiji. Pozvao je građane da kupuju "Fiatove" automobile i naveo da očekuje da pitanje izvoza na rusko tržište bude rešeno pre kraja ove godine. Najavio je i otvaranje nove kompanije u Kragujevcu. Opširnije ovde: Vučić se provozao novim “Fiatom 500L” i najavio otvaranje nove kompanije u Kragujevcu.

Konkurs za upis dece u 16 vrtića predškolskih ustanova “Nada Naumović” i “Đurđevdan”, čiji je osnivač grad Kragujevac, od sada je objedinjen. Konkurs će biti raspisan 1. juna i trajaće do 15. juna. Šta zapravo znači to što je konkurs objedinjen, pročitajte ovde: Objedinjen konkurs za upis dece u vrtiće od 1. juna.

Škotska Humanitarna organizacija „Glazgov brižni grad“ donirala je kragujevačkom Crvenom krstu 23,5 tona kvalitetne garderobe i organskog sapuna, namenjenih ugroženom stanovništvu. Deo pomoći će biti podelјen srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji. Opširnije ovde: Škoti donirali 23.5 tona garderobe i sapuna za ugrožene Kragujevčane.

Mala Teodora Vranješević, obolela od akutne milejoidne leukemije, na klinici u Frankfurtu bije svoje bitke, životne, a njeni roditelji dodatno i bitke protiv administracije. Teodora je upravo završila blok hemioterapije i sada joj je oboren imunološki sistem, pa je u izolaciji. Njen otac Bogdan i dalje "juri" bankarske garancije za kredit od 200.000 evra, bez kojih klinika neće da izvrši transplantaciju koštane srži. Opširnije ovde: I dalje fali 200.000 evra: Teodora nakon hemioterapije u izolaciji bije bitku za život, roditelji se bore i protiv administracije.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.