InfoFoto: Pexels.com - Andrea Piacquadio - Ilustracija

InfoKG proverava: POSKUPELA i zamena guma - Evo koliko

Autor: InfoKG
12:45 | Četvrtak, 23 05 2024

Na spisku proizvoda i usluga koji su poskupeli nalazi se i zamena guma na automobilima. Poskupljenje je najvidljivije u većim servisima, pa je tako zamena četiri gume sa balansiranjem, punjenjem azotom i sezonskim čuvanje sad oko 8.000 dinara, a prošle godine u ovo vreme koštala je oko 6.500. 

Uz sve troškove za život, primetno je i povećanje cena i za održavanje četvorotočkaša. Čitalac portala InfoKG nam je ukazao na to i podelio sa nama svoje iskustvo iz jednog poznatog kragujevačkog servisa. 

Prošle godine u aprilu sam oko 6.600 dinara platio zamenu četiri gume sa balansiranjem, punjenjem azotom i sezonskim čuvanjem. U novembru me je to koštalo 7.200 dinara, a sada je 8.000 dinara. To je cena u jednom većem poznatnom servisu u gradu i mislim da je to veliko poskiupljenje na već prethodno jake cene”, kaže naš čitalac. 

Dodaje da gume čuva u servisu, jer živi u stanu, pa nema gde da ih odloži. Baš to sezonsko čuvanje guma košta između 2.000 i 2.500 dinara. 

Ukoliko se sezonsko čuvanje guma i oduzme od sadašnje cene, zamena guma sa balanisranjem i punjenjem ga je sada koštala oko 6.000 dinara, a toliko je kompletnu uslugu sa čuvanjem platio pre godinu dana. 

Kada se sve sabere i oduzme ispada da je trenutno zamena jedne gume sa balansiranjem i punjenjem azotom oko 1.500 dinara. 

Portal InfoKG je proveravao cene i u manjim servisima i vulkanizerskim radnjama. Cena za tu uslugu kod njih je i duplo jeftinija. 

Tako je na primer u pojedinim manjim servisima i vulkanizerskim radnjama u Kragujevcu zamena jedne gume sa balansiranjem i punjenjem, ali vazduhom, oko 700 dinara, negde čak i jefitnije. 

Shodno ovome, očigledno da ukoliko neko želi da napravi uštedu kada je reč o sezonskoj zameni guma na četvorotočkašima, trebalo bi da tu uslugu potraži u manjim servisima i vulkanizerskim radnjama. 

Želimo da čujemo i vaše mišljenje. Da li menjate gume sezonski i da li je po Vašem mišljenju zamena mnogo poskupela?