Info

INTERVJU - VEROLJUB STEVANOVIĆ: S proleća očekujem najjaču krizu do sada

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Ponedeljak, 11 01 2021

Portal InfoKG objavljuje seriju razgovora sa kragujevačkim političarima. Sumiramo godinu za nama, komentarišemo aktuelnu situaciju u gradu i prenosimo vam njihova očekivanja za 2021. godinu.

Na naša pitanja danas odgovara Veroljub Stevanović, lider Zajedno za Šumadiju, odbornik u SG Kragujevca.

Za nama je teška godina, ekonomija je pogođena pandemijom COVID-a 19. Prokomentarišite kako se to najviše odrazilo na Kragujevac i kakva su očekivanja povodom toga kako će se grad nositi s posledicama iste u 2021. godini.

- Naravo da se odrazilo drastično u Kragujevcu, baš kao i svuda u Srbiji i to je dodatno uticalo na vrlo lošu sliku i situaciju ukupno, a naročito u delu ekonomije, privrede i svega ostalog.

Pred kraj godine Kragujevčani su saznali da će u narednoj plaćati skuplje porez, odvoženje smeća, vodu u parking. Komentar na ove odluke.

- Moji komentari su bili javni, nepotrebno i bez ikakvog razloga je povećan porez na imovinu i sve ostalo, a odgovor vlasti je da to nije veliki izdatak za domaćinstvo (više od 30 odsto je uvećan porez na imovinu). Nije samo to poskupelo. Imamo lančana poskupljenja koja su ugrozila budžete naših sugrađana.

Koje dobre stvari biste izdvojili koje su se desile gradu u 2020. godini?

- Ne mogu da se setim nijedne.

Mimo pandemije, kakva su vam očekivanja od 2021. godine, kako će živeti Kragujevčani?

- Očekuje nas izuzetno teško vreme i, po mom mišljenju, od proleća i u proleće, verovatno najveća kriza do sad. Mnogi će izgubiti posao, ekonomija će biti u krizi, očigledan je pad standarda... Za sve to, uz zloupotrebu medija, neko drugi će biti kriv, a ne oni koji su za tu krizu i odgovorni.

Da li je realno očekivati prevremene lokalne izbore u godini koja je pred nama?

- Ja se nadam da ćemo sve izbore imati do kraja sledeće godine, jer su ovi koji su održani u ovoj godini bili neregularni.