InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Iz drugog pokušaja: Sutra sednica Skupštine grada na zahtev opozicije

Autor: InfoKG
14:30 | Ponedeljak, 01 04 2024

Sednica skupštine grada po hitnom postupku, treća po redu, koja je u subotu trebalo da se održi na zahtev opozicionih odbornika, odložena je za 72 sata zbog nedostatka kvoruma u skladu sa Poslovnikom, te je novi termin zasedanja sutra od 9 časova.

Pored odbornika opozicije, na sednici su se, podsetimo, pojavili predsednik Skupštine grada Ivica Momčilović, njegova zamenica Anđelka Stojković i šef odborničke grupe SNS Aleksandar Lazović.

Zbog nedostatka kvoruma, odložena sednica SG po hitnom postupku koju je inicirala kragujevačka opozicija

Na dnevnom redu, a po inicijativi kragujevačke parlamentarne opozicije, je Predlog Rešenja o stavljanju van snage Rešenja o davanju saglasnosti za zaključenje sporazuma o naknadi na nepokretnosti koje su bile predmet administrativnog prenosa eksproprijacije Br. 400-3141/23-I od 16.03.2023. godine objavljenog u ''Službenom listu grada Kragujevca'' br. 14 - strana 156.

Podsetimo, reč je o zemljištu kod "Zastavinog servisa". 

"Radi se o protivzakonitoj odluci koju je Skupština grada donela za lokaciju „Zastavin servis“ i time omogućila protivpravno bogaćenje trećem licu na teret budžeta grada. Smatramo da je ova tema od izuzetnog značaja za građane Kragujevca, da isplata više od 300 miliona dinara za spornu lokaciju može ugroziti funkcionisanje grada", naveli su ranije opozicioni odbornici. Oni su, takođe, ovim povodom podneli krivične prijave protiv gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, vršioca dužnosti gradskog pravobranioca Zlatka Gorgievskog i predsednika Skupštine grada u prošlom sazivu Miroslava Petrašinovića.

Ostaje da se vidi da li će ovog puta odbornika biti dovoljno da se obezbedi kvorum i raspravlja o predloženoj tački dnevnog reda.