Info

Iz Kragujevca oko 90 autobusa i kombija otišlo za Beograd na skup “Srbija nade” (FOTO)

Autor: InfoKG
14:00 | Petak, 26 05 2023

Iz Kragujevca je sa nekoliko lokacija otišlo oko 90 autobusa i kombi vozila na skup “Srbija nade”, koji počinje u 19 časova na platou ispred Narodne skupštine u Beogradu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će na tom skupu ponuditi nova rešenja i dijalog sa onima koji misle drugačije, prenose mediji.

Skup pod nazivom "Srbija nade" biće održan večeras od 19 časova na platou ispred Narodne skupštine, sa početkom u 19 sati. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve građane Srbije na, kako je naveo, skup za budućnost koji će pokazati jedinstvo zemlje u teškim trenucima, prenosi RTS. 

Autobusi, kombi vozila iz svih krajeva Srbije odlaze za Beograd na skup “Srbija nade”. Iz Kragujevca je sa nekoliko lokacija otišlo oko 90 autobusa i kombi vozila za Beograd.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će na današnjem skupu "Srbija nade" ponuditi nova rešenja i dijalog sa onima koji misle drugačije. Istakao je da će na skupu govoriti kao predsednik Republike, a ne kao lider stranke.

"I to je jedina stvar o kojoj želim da razgovaram sa narodom, sa građanima, ja neću držati stranački govor, neću čak ni pominjati političke protivnike. Mislim da se obratim Srbiji, sa jednim dugoročnim planom. Obratiću im se kao predsednik svih građana i pokazati kako i na koji način mislim da možemo da izađemo iz svega ovoga”, rekao je Vučić.

Naglasio je da će to biti skup za pristojniju Srbiju, čak i onih koji glasaju za opoziciju, ali drugačije sagledavaju stvari. Dodao je da skup koji se organizuje danas nije miting SNS-a, niti kontramiting, jer je jedini zakazan za taj dan.

"Ja samo da se izvinim Beograđanima jer posle 14 sati biće potpuni kolaps svuda. Kneza Miloša, Brankov most, Gazela, Bulevar kralja Aleksandra, ceo put od Pančevačkog mosta, sve će biti zakrčeno. Da li će biti šetnje ili ne? Ako bude onoliko ljudi koliko mislimo, onda šetnja neće biti moguća zbog broja ili stampeda, ali videćemo… Apsolutno će biti miran skup", rekao je Vučić.

Pored građana iz cele Srbije očekuje se da u Beograd dođu i Srbi iz Republike Srpske i Makedonije.  

Podsetimo, nakon tragičnih događaja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i u okolini Mladenovca, veliki broj građana se petkom okupljao u Beogradu, među kojima su bili i članovi opozicionih stranaka na protestu “Srbija protiv nasilja”. Zahtevi su im, između ostalog, momentalna smena svih članova Regulatornog tela za elektronske medije i ministara unutrašnjih poslova i prosvete, kao i direktora Bezbednosno-informativne agencije. Pored toga, traže hitno ukidanje emitovanja rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju i nemoral na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Protest "Srbija protiv nasilja" biće održan i sutra u Beogradu. 

Izvor: InfoKG, RTS, mediji

Galerija slika