InfoFoto: Šumadija sajam - Arhiva

IZABERI SVOJE PUTOVANJE: Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 14 11 2022

Pod sloganom “Izaberi svoje putovanje”, u hali Šumadija sajma od 24. do 26. novembra, biće održan 13. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. Na manifestaciji turističke potencijale, atrakcije i programe putovanja, predstaviće više od 50 izlagača, uglavnom lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. Na sajmu učestvuju turističke agencije, hotelijeri, banjska lečilišta, seoska domaćinstva, vinarije i destilerije.

Tokom sva tri sajamska dana organizovan je bogat program, stručna predavanja za izlagače, promocije i prateći zabavni sadržaji za posetioce, uz nastup kragujevačkih folklornih ansambala i pevačkih grupa. Sajam će biti otvoren za posetioce od 10 do 18 časova, u četvrtak i petak, 24. i 25. novembra. Radno vreme u subotu, 26. novembra je od 10 do 15 časova. Svečano otvaranje je zakazano za 11 sati u četvrtak, 24. novembra, uz učešće predstvanika grada, nadležnog ministarstva i Turističke organizacije Srbije. Poslednjeg dana, u subotu, 26. novembra u 12 časova biće dodeljene nagrade najboljim izlagačima, za najuspešniju promociju, najuređeniji izlagački prostor i najbolji promotivni materijal.     

Cena ulaznice je simbolična, 100 dinara. Za posetioce je obezbeđen bogat nagradni fond, od poklon paketa suvenira do dvodnevnih putovanja na nekoj od destinacija u Srbiji.

Sajamski program upotpuniće „Šumadijska čajanka sa gradonačelnikom“, u petak, 25. novembra, u 12 časova kada će se preko 20 ekipa takmičiti u kuvanju rakije, odnosno izboru za najbolji šumadijski čaj. Tom prilikom biće organizovano kuvanje lovačkog gulaša i banatski disnator. 

U okviru 13. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u hali Šumadija sajma predstaviće se i oko 30 proizvođača zimnice iz Kragujevca i Šumadije, ali i drugih delova Srbije. Posetioci će imati priliku da kupe zdrave domaće proizvode, zimnicu, džemove i slatka, sokove, hleb, pite i medenjake.  

Organizatori su “Šumadija sajam“ i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine, i grad Kragujevac. 

Izvor: Gradska turistička organizacija Kragujevac