InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

U toku pripreme za 11. Sajam turizma u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Ponedeljak, 11 11 2019

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, 11. po redu, biće održan od 22. do 24. novembra na kragujevačkom sajmištu. U okviru ove trodnevne manifestacije biće održani i sedmi prodajni Sajam zimnice, brojni stručni i zabavni sadržaji.

Na ovogodišnjoj manifestaciji oko 100 izlagača iz Srbije i zemalja regiona, a reč je o nacionalnim, regionalnim i lokalnim turističkim organizacijama i agencijama, predstaviće ponude za predstojeću zimu, ali i za leto 2020. Među izlagačima biće i hotelijeri, turistički centri, banjska lečilišta, seoska domaćinstva...

Posetioci su u prilici da se upoznaju sa novom turističkom ponudom, aranžmanima za novogodišnje i božićne praznike, a biće obezbeđeni i sajamski popusti. U ponudi su i raznovrsni ručni radovi i prehrambeni proizvodi. U Medija centru „Šumadija sajma“ biće organizovani stručni sadržaji iz svih oblasti savremenih tehnologija u turizmu. 

Radno vreme sajma je od 10 do 18 časova. Cena ulaza je 100 dinara, dok je za grupe od minimalno 10 osoba 50 dinara, za decu do 10 godina ulaz je besplatan. Kupovinom ulaznica posetioci su u prilici da osvoje neke od poklona koji su pripremili izlagači na ovogodišnjem sajmu. 

Manifestaciju organizuju Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija “Kragujevac”, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i lokalne samouprave.