Info

Izabrani novi Glavni gradski urbanista i direktorka Apoteke

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Petak, 23 10 2020

Kragujevac je dobio novog Glavnog gradskog urbanistu, a to je diplomirani inženjer arhitekture Ivan Marković, dok je za direktorku Apoteke postavljena diplomirani farmaceut Vera Pantović, odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine grada u hali “Jezero”.  

Kada je reč o Glavnom gradskom urbanisti Ivanu Markoviću, on je ovu funkciju nasledio od Aleksandra Nenkovića koji je podneo ostavku zbog odlaska u penziju, navedeno je u obrazloženju predloga ove odluke na sajtu grada Kragujevca. Marković će ovu funkciju obavljati u naredne četiri godine.  

Novi Glavni gradski urbanista, diplomirani inženjer arhitekture Ivan Marković rođen je 1977. u Jagodini. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Radio je u firmama “Vitta Ambientis”, “Krug projekt” i ODS “EPS Distribucija” – Distributivno područje Kragujevac. Inače, između ostalog, od 2014. do 2016. vršio je dužnost predsednika Nadzornog odbora JP “Direkcija za urbanizam Kragujevac”, a od oktobra 2016. do 2018. tu funkciju je obavljao u JP “Urbanizam” Kragujevac. Od decembra 2016. do septembra 2019. vršio je dužnost predsednika podsekcije diplomiranih inženjera arhitekture matiče sekcije projektanata u Regionalnom odboru podsekcije za područje regionalnog centra Kragujevac Inženjerske komore Srbije. Od novembra 2018. je predsednik Skupštine društva “Šumadija sajam”, a od septembra 2019. je predsednik Izvršnog odbora Matične sekcije Arhitekata Regionalnog centra Kragujevac Inženjerske komore Srbije.  

Kada je reč o direktori Apoteke Kragujevac na to mesto je postavljena diplomirani farmaceut Vera Pantović, koja je nasledila ovu funkciju od specijaliste interne medicine Aleksandre Nikolić, koja je podnela ostavku iz ličnih razloga.   

Novi direktorka Apoteke Kragujevac, diplomirani farmaceut Vera Pantović rođena je 1962. u Kragujevcu. Diplomirala je na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu. Radila je od 1988 do 1994. u ograncima Apoteke Kragujevac “Avala” i “1. Maj”. Od 1996. do 2001. bila je načelnik u Galensa laboratoriji. Od 1999. do 2000. bila je predavač razredne nastave za predmet Farmaceutska tehnologija – dopunska delatnost.  Od 2001. do 2010. bila je samostalno stručno komercijalni saradnik u kompanij Panfarma – Hemofarm. Od 2011. do sada radila je u apotekama “Rača”, “Šumarice” i “Stanovo”.