InfoFoto: InfoKG - Arhiva

Sednica SG: Odbornici raspravljaju o proširenju zone "Šumadija" i privatizaciji RTK

Autor: InfoKG
14:00 | Četvrtak, 28 09 2023

Sednica Skupštine grada, 26. po redu, biće održana sutra od 9 sati. Odbornici će, između ostalog, raspravljati i o proširenju Slobodne zone Šumadija i modelu privatizacije Radio televizije Kragujevac. 

Na dnevnom redu sednice odbornici će razmatrati finansijske izveštaje preduzća čiji je osnivač Grad, kao i njihove programe o izmenama i dopunama godišnjih programa poslovanja za 2023.godinu. Jedna od tačaka biće i Predlog odluke o proširenju „Slobodne zone Šumadija“, veoma značajne za budući razvoj Kragujevca, koja će dobiti deo za motorna vozila, kao i Predlog odluke o metodu i modelu privatizacije Privrednog društva „Radio televizija Kragujevac“, što je, imajući u vidu da se o tome godinama govorilo, i očekivano. Veoma važne su i odluke o raspodeli dobiti za određena preduzeća, jer će se njima omogućiti vraćanje 50 posto sredstava u budžet grada Kragujevca. Na dnevnom redu 26. redovne sednice biće i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JKP „Šumadija“ i to za nabavku osnovnog sredstva za održavanje higijene u Gradu”, najavila je zamenica predsednika Skupštine grada Kragujevca, prof. dr Anđelka Stojković, nakon održanog kolegijuma sa šefovima odborničkih grupa.  

Odbornici će na sednici potvrditi mandat odborniku iz redova Socijalističke partije Srbije, s obzirom na to da je prof. dr Slavica Đukić Dejanović sada na funkciji ministra prosvete.