InfoFoto: Nova snaga Kragujevca

IZBORI: FILUM više od 20 godina nema svoju zgradu, podsećaju sa liste Nova snaga Kragujevca - Nikola Nešić

Autor: InfoKG
15:00 | Subota, 02 12 2023

Jasna Veljanović, mr kompozicije i specijalista muzičke teorije, redovni profesor FILUM-a i odbornički kandidat izborne liste Nova snaga Kragujevca - Nikola Nešić, još jednom podseća sa kakvim se izazovima suočavaju studenti i profesori zbog nedostatka adekvatnog prostora. 

Saopštenje u nastavku prenosimo u celosti:

Trenutno se nastava odvija u O.Š. “Milutin i Draginja Todorović”, O.Š. “Đura Jakšić”, Radničkom univerzitetu, Ekonomskom fakultetu, Pravnom fakultet, Fakultetu inženjerskih nauka i Drugoj kragujevačkoj gimnaziji. Previše lokacija za FILUM koji svake godine završi veliki broj Kragujevčana, ali studenata iz drugih gradova i to na smerovima književnosti, likovne i muzičke umetnosti.

Lokalna samouprava ništa nije uradila po pitanju izgradnje novog objekta, adaptacije postojećih ili iznamljivanja prostora. Mnogo ideja čuli smo tokom prethodnih 10 godina, ali nije se odmaklo dalje od obećanja.

Podržite listu broj 8. na lokalnim izborima i nama će ovo pitanje biti na vrhu liste prioriteta, jer je za nas kultura mnogo više od sticanja jeftinih političkih poena.

*Portal InfoKG svim učesnicima lokalnih izbora omogućio je plasiranje saopštenja u integralnoj verziji, te nismo odgovorni za sadržaj istih. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno našu uređivačku politiku.