InfoFoto: Nova snaga Kragujevca

IZBORI: Nova snaga Kragujevca: “Gradska vlast ne brine o objektima kulture”

Autor: InfoKG
12:10 | Četvrtak, 07 12 2023

Gradska vlast ne brine o objektima kulture i uočljiv je nedostatak adekvatnog prostora za događaje u toj oblasti. Saopštila je izborna lista NOVA SNAGA KRAGUJEVCA - NIKOLA NEŠIĆ i naglasila da im je jedan od ciljeva da da građanima Kragujevca pruži kvalitetan umetnički sadržaj u adekvatnom prostoru.

Saopštenje koje potpisuje koordinator tima za kulturu izborne liste NOVA SNAGA KRAGUJEVCA - NIKOLA NEŠIĆ, Jasna Veljanović u nastavku prenosimo u celosti: 

Građani Kragujevca uvek su bili prepoznati kao dobra publika i uživali su jednako u rok, pop, džez, pozorišnim i festivalima klasične muzike, baletu, operi. Nova snaga Kragujevca je primetila da se mnogi događaji odigravaju na nedakvatnim prostorima. Kragujevčani su se višestruko potvrdili kao umetnici, ali su prostori ostali kao iz prošlog veka. Primer za to su i bioskopi "Pionir" i "Šumadija", koji zvrje prazni kao ruglo ovog grada skupljajući memlu, ali i prostor Kneževog arsenala, objekta kulture, koji je potpuno zapušten i služi kao parking prostor. 

Pitamo se zašto kada imamo prostor, imamo zainteresovane građane, imamo ko da pruži umetničke sadržaje, gradska vlast ne brine o objektima kulture.

Čekamo 17. decembar i da na lokalnim izborima zaokružimo izbornu listu 8. NOVA SNAGA KRAGUJEVCA - NIKOLA NEŠIĆ, čiji je jedan od ciljeva da građanima Kragujevca pruži kvalitetan umetnički sadržaj u adekvatnom prostoru”, navodi se u saopštenju koje potpisuje koordinator tima za kulturu izborne liste NOVA SNAGA KRAGUJEVCA - NIKOLA NEŠIĆ, Jasna Veljanović. 

*Portal InfoKG svim učesnicima lokalnih izbora omogućio je plasiranje saopštenja u integralnoj verziji, te nismo odgovorni za sadržaj istih. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno našu uređivačku politiku.