InfoFoto: Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

IZBORI: Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac: "FILUM umesto nove dobio oronulu zgradu"

Autor: InfoKG
12:30 | Četvrtak, 07 12 2023

Umesto obećane nove zgrade od 8.000 kvadrata u junu 2020. studenti i profesori FILUM-a dobijaju 500 kvadrata oronule zgrade Ratka Mitrovica. To je saopšteno iz koalicije “Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“.

Saopštenje liste Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac u nastavku prenosimo u celosti: 

Umesto obećane nove zgrade od 8.000 kvadrata u junu 2020. studenti i profesori FILUM-a dobijaju 500 kvadrata oronule zgrade Ratka Mitrovica.

Podsećamo ovom prilikom da je u junu 2020. godine, tadašnji ministar prosvete, Mladen Šarčević, u društvu tadašnjeg gradonačelnika Radomira Nikolića i, pazi sad, upravo Nikole Dašića, pompezno najavio izgradnju novog objekta ovog fakulteta.

Način na koji se FILUM, od novog objekta u vrednosti, od skoro šest miliona evra, kako je tada najavljivano, „sunovratio“ na nivo napuštene oronule zgrade „Ratko Mitrović“, pravo je pitanje za gospodina Dašića, na koje ga pozivamo da nam odgovori.

Zaista, ovo upravo pokazuje kakav tragičan i neodgovoran odnos gospodin Dašić i dosadašnja gradska vlast imaju prema višegodišnjem problemu ovoga fakulteta, kao i prema visokoškolskom obrazovanju uopšte.

Doduše, ako gospodin Dašić sa saradnicima bude gradio zgradu FILUMA-a, kao što „gradi“ Tržnicu, bolje bi bilo i da je ne započinje, jer je u tom slučaju studenti ovog fakulteta nikad neće videti.

Zaista, dosadašnja gradska vlast je vazda bila jaka na obećanjima, ali su zato vrlo ažurni, kada su u pitanju njihovi stranački interesi. Otuda i ubrzano zapošljavanje u decembru mesecu, neposredno pred izbore, na desetine novih radnika po gradskim komunalnim preduzećima, bez ikakve realne potrebe, jer kapilarne glasove treba obezbediti, naravno, na račun građana ovog grada. 

Na kraju, vreme je da završimo sa ovom tragikomedijom i najgoreg gradonačelnika u istoriji Kragujevca, zajedno sa njegovim saradnicima, oteramo u istoriju, jer, dogorelo je do nokata“, navodi se u saopštenju liste “Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“.  

U okviru predizborne kampanje kandidati liste “Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“ posetili su i Lužnice. 

Lužničani su ogorčeni na vlast Srpske napredne stranke, kažu da u njihovoj mesnoj zajednici nije baš ništa urađeno. Takav odnos prema ovom selu i prema bilo kojoj mesnoj zajednici je nedopustiv. Dogovorili smo se Lužničanima da ćemo svake godine oprediljivati sredstva za Lužnice, a da će oni reći šta će da se radi. Politika koalicije  Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac je da se građani pitaju i da odlučuju o prioritetima u svojim mesnim zajednicama”, navodi se u saopštenju kandidata za odbornika liste Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac, Dalibora Jekića. 

*Portal InfoKG svim učesnicima lokalnih izbora omogućio je plasiranje saopštenja u integralnoj verziji, te nismo odgovorni za sadržaj istih. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno našu uređivačku politiku.