InfoFoto: Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

IZBORI: Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac: "Policija još nije otkrila ko je srušio štandove SNS-a"

Autor: InfoKG
09:30 | Četvrtak, 14 12 2023

Policija još nije privela i procesuirala one koji su rušili štandove Srpske napredne stranke na Trgu Radomira Putnika, saopšteno je iz koalicije “Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“. Dodaju u saopštenju da to dokazuje da iza tog događaja stoji Nikola Dašić i SNS.  

Saopštenje kandidata za odbornika liste Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac Ratka Kastratovića u nastavku prenosimo u celosti:

Ni posle tri dana od isceniranog rušenja štandova Srpske napredne stranke na Trgu Radomira Putnika, policija nije privela i procesuirala one koji su to učinili, iako se na snimku koji se pojavio jasno vidi lice jednog od njih, a znamo da policija raspolaže savremenim sistemima za raspoznavanje lica, uz pomoć kojih se za pola sata rešavaju ovakvi slučajevi. To u potpunosti dokazuje ono što je već svima jasno, da iza ovog događaja stoji Nikola Dašić i SNS, ali što je još gore i za društvo opasnije je činjenica da je policija prihvatila ulogu saučesnika u ovom pokušaju obmane građana Kragujevca.

Da su laž, prevara, manipulacija i nasilje temelji politike Srpske napredne stranke nije ništa novo i to nas ne iznenađuje. Međutim, kao građani ovog grada i ove države nećemo da prihvatimo da policija radi u službi jedne partije, a ne u službi zakona i interesa građana od kojih primaju plate.

Zato pozivamo i apelujemo na kragujevačku policiju da već do kraja današnjeg dana utvrdi identitet, privede i procesuira lica koja su rušila štandove SNS-a u nedelju 10.og decembra i o svemu tome obavesti zainteresovanu javnost, kao i da odgovori na pitanje zašto kritičnog dana prisutni policajci u uniformi i civilu nisu reagovali na ovaj slučaj vandalizma, jer u suprotnom ćemo pokrenuti sve mehanizme utvrđivanja odgovornosti onih službenika policije koji su zaslužni za ovo nečinjenje. 

Mi iz koalicije Ujedinjeni protiv nasilja-Nada za Kragujevac čvrsto verujemo da ćemo se u ponedeljak probuditi u jednom novom, oslobođenom Kragujevcu i u oslobođenoj Srbiji od kog dana će početi utvrđivanje odgovornosti za ovakve i druge zloupotrebe, zato pozivamo sve sugrađane da u što većem broju izađu na lokalne izbore i zaokruže listu broj 10, kako bismo dokazali da NISMO SVI ISTI“, saopštio je kandidat za odbornika liste Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, Ratko Kastratović. 

*Portal InfoKG svim učesnicima lokalnih izbora omogućio je plasiranje saopštenja u integralnoj verziji, te nismo odgovorni za sadržaj istih. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno našu uređivačku politiku.