InfoFoto: Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

IZBORI: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac: Grad ne koristi ni promil potencijala koje pružaju Šumaricko i Bubanjsko jezero

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 08 12 2023

Grad ne koristi ni promil potencijala koje pružaju Šumaricko i Bubanjsko jezero, saopšteno je iz koalicije Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac. Dodaju da oni imaju ideju, volju i znanje da srede prostor oko dva jezera i pozivaju građane da na lokalnim izborima 17. decembra glasaju za broj 10.

Saopštenje koje potpisuje kandidat za odbornika koalicije Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac i predsednik GrO POKS Kragujevac, Milan Tanović u nastavku prenosimo u celosti: 

Kragujevac ima 2 "nebrušena dijamanta", Šumaricko i Bubanjsko jezero. Međutim grad ne koristi ni promil potencijala koje oni pružaju. 

Šumaričko jezero ima potencijal da postane "Kragujevačko more", a da bi se ova vizija realizovala potrebni su ideja, volja i znanje. 

Deo plaže bi morao biti peščan, sa ležaljkama, suncobranima i baldahinama. 

Sportski sadržaji moraju biti razvijeniji, kako na obali u vidu postavljanja stolova za stoni tenis, uređenjem terena za odbojku i fudbal u pesku, tako i vodeni sportovi. 

Potrebno je asfaltirati parking iznad jezera, koji prilikom prve jače kiše liči na reljef Ovčarsko-Kablarske klisure. 

Jezero Bubanj je prirodno u obliku srca, ali mi taj poklon prirode ne koristimo. Potrebno je obalu jezera urediti montiranjem šetališta crvene boje, da se oblik srca još više istakne, a pored jezera postaviti balon kojim bi posetioci sa visine uzivali u pogledu. Jezero Bubanj će postati Srce Kragujevca, Srce Šumadije, Srce Srbije. 

Obećavamo da će kragujevačko more Srce Kragujevca biti ponos Kragujevca, da ćemo ga urediti za tradicionalne posetioce, a istovremeno napraviti turističku atrakciju prepoznatljivu u celoj Srbiji. 

Zato, glasajte broj 10! Do pobede”, navodi se u saopštenju koje potpisuje kandidat za odbornika koalicije Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac i predsednik GrO POKS Kragujevac, Milan Tanović. 

*Portal InfoKG svim učesnicima lokalnih izbora omogućio je plasiranje saopštenja u integralnoj verziji, te nismo odgovorni za sadržaj istih. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno našu uređivačku politiku.