InfoFoto: Grupa građana "Za Kragujevac - Znamo se! Dr Miroslav Stojanović Džiga"

IZBORI: VIDEO “Kragujevačke bajke” objavila Grupa građana “Za Kragujevac - Znamo se! Dr Miroslav Stojanović Džiga”

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 12 12 2023

Grupa građana "Za Kragujevac - ZNAMO SE! Dr Miroslav Stojanović Džiga" objavila je video pod nazivom "Kragujevačke bajke" koji, kako su saopštili, najbolje oslikava rezultate gradske vlasti poslednjih godina.

Kraj godine je pravo vreme za rekapitulaciju obećanog i urađenog, kao i prilika da se podsetimo najpopularnijih bajki koje smo slušali prethodnih godina. Ja nisam Deda Mraz a još manje sam verovao u ove bajke koje su nam servirane godinama. Nadam se da će moje sugrađanke i sugrađani na izborima znati da naprave razliku između bajki i realnih obećanja. Svima Vam želim srećnu i uspešnu Novu godinu u novom Kragujevcu čije temelje postavljamo 17. decembra! Lista broj 12 - ZNAMO SE!"”, izjavio je dr Miroslav Stojanović Džiga. 

Dr Miroslav Stojanović Džiga nosilac liste "Za Kragujevac- Znamo se!" smatra i da je Kragujevac svojim kapacitetima prevazišao sadašnje pozorište Joakim Vujić.

"Kragujevčani pamte gostovanje velikih predstava i ansambala poput Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Beogradskog dramskog pozorišta, kad se tražila karta više za dvoranu Šumadija.

Ako grad želi da razvija kulturu na bilo koji način, iz budžetskih sredstava mora da izdvaja sredstva za kapitalne projekte iz oblasti kulture, pa tako i gradska dvorana Šumadije mora da se pretvori u novu zgradu pozorišta Joakim Vujić. Sredjivanjem dvorane Šumadije stvaraju se uslovi i za rad simfonijskog orkestra, kao i za izvođenje operskih predstava.

Sadašnju zgradu teatra Joakim Vujić staviti u funkciju omladinske scene. Dvorana bioskopa Pionir, koja je idealna za koncerte, danas stoji prazna, ne vredi ni jedan evro. Mi imamo plan da kroz postupak zadužbinarstva, što je tradicija u srpskom narodu, prenamenimo bioskopsku salu Pionir u koncertnu dvoranu. Na ovim lokalnim izborima birači imaju za koga da da glasaju, za listu broj 12 Za Kragujevac-Znamo se! Dr Miroslav Stojanović Džiga", saopštio je dr Miroslav Stojanović Džiga.

*Portal InfoKG svim učesnicima lokalnih izbora omogućio je plasiranje saopštenja u integralnoj verziji, te nismo odgovorni za sadržaj istih. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno našu uređivačku politiku.