InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

JKP Šumadija asfaltira u Stanovu i na Pivari, Preduzeće za puteve u Vlakči (FOTO)

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 18 12 2023

Ekipe JKP Šumadija završila je asfaltiranje ulica Vladimira Jerosimovića u MZ Stanovo i Sime Tepića i Dragiše Mihajlovića u MZ Pivara. U MZ Vlakča, u zaseoku Nedeljkovići, asfaltiranje je izvršilo Preduzeće za puteve Kragujevac. 

Za asfaltiranje Ulice Vladimira Jerosimovića u Stanovu, ukupne dužine 131 metra, širine četiri metra, utrošeno je oko 100 tona asfaltne mase. Ukupna vrednost radova je 1,9 miliona dinara. Nakon završetka radova na asfaltiranju, ekipe JKP Šumadija izvršiće ugradnju kamenog materijala za bankine.

U MZ Pivara za asfaltiranje dve saobraćajnice u ukupnoj dužini od 148 metara i prosečne širine 3,5 metara utrošeno je 93 tona asfaltne mase, a ukupna vrednost investicionih radova iznosi 2,2 miliona dinara.

U okviru pripremnih radova izvršeno je nasipanje i valjanje kamenog materijala, izdizanje šaht poklopaca i slivnih rešetki na kotu terena. Nakon asfaltiranja ugrađen je kameni materijal za bankine.

U MZ Vlakča, u zaseoku Nedeljkovići, asfaltiran je put dužine nešto više od hiljadu metara. Ugrađeno 520 tona asflata. Ukupna vrednost radova koje je izvelo Preduzeće za puteve Kragujevac je 11,4 miliona dinara.

Mehanizacija Preduzeća za puteve Kragujevac na osnovu ugovora potpisanog sa Gradskom upravom za razvoj i investicije za ovu godinu, pored radova na održavanju puteva na teritoriji Šumadije, asfaltirala je saobraćajnice na teritorijama velikog broja mesnih zajednica.

Nedavno su završeni radovi u Maršiću, Dobrači, Ilićevu, Bresnici, Čumiću, Masloševu, Beloševcu. Nastaviće se radovi na asfaltiranju saobraćajnica dok vremenski uslovi budu dozvoljavali, a nakon prvog snega na teren izlazi Zimska služba.

Galerija slika